Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 969 people
86440 users - nu online: 969 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Channing Tatum en andere smakelijke heren strippend in Magic Mike


door Xavier van Beesd in Films & boeken , 17 juli 2012

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Vanaf 12 juli is de door Steven Soderbergh geregisseerde film Magic Mike in Nederland in de bioscoop te zien, twee weken nadat de film in de Verenigde Staten in première is gegaan. In de Amerikaanse media zoemt het echter al van geruchten en lust opwekkende nieuwtjes over de productie die is gesitueerd in de wereld van mannelijke strippers.

De titelrol wordt vervuld door Channing Tatum. Deze in 1980 geboren acteur maakte na een glanzende loopbaan als fotomodel voor merken als American Eagle Outfitters, Emporio Armani, Abercrombie & Fitch, Nautica en Dolce & Gabbana zijn speelfilmdebuut in Coach Carter uit 2005.

Hierin vertolkte Samuel L. Jackson de rol van de trainer van een middelbare school basketbalteam, die zijn winnende ploeg niet liet spelen vanwege hun slechte schoolresultaten. Voordat zijn modellen- en vervolgens acteurscarrière goed van de grond kwam behaalde Tatum zijn eerste faam echter als danser. Hij was in deze hoedanigheid onder andere te zien in een workout-film van Miguel Royeca en de videoclip van Ricky Martin’s She Bangs, beide in 2000 uitgebracht.

En hier nog weer voor werkte hij als platzakke achttien-jarige enige tijd als stripper in Tampa, Florida, waar ook Magic Mike is gedraaid. De ervaringen die hij toen opdeed, vormen mede de inspiratie voor Magic Mike. In een interview met de Sydney Morning Herald vertelde hij in 2010 over dit tijdperk in zijn leven: “Ik heb het bijna een jaar lang gedaan. Ik heb een gek leven gevoerd, dat is duidelijk. Op dat moment leek het een leuk iets om te doen en ik ben er zonder kleerscheuren doorheen gekomen. Het is niet iets waarvoor ik me schaam maar ik ben er ook niet trots op. Ik wilde er aan het begin van mijn carrière over vertellen maar mijn publiciteitsagent wilde dat niet.” Bij dezelfde gelegenheid meldde hij ook dat hij toentertijd zoveel ervaringen heeft opgedaan dat hij die graag voor een film zou gebruiken. “O ja. Ik ga mijn G-string weer aantrekken,” verklaarde hij.

Omdat Tatum ondertussen zo’n vijftien jaar ouder is, kan hij echter in Magic Mike niet de tiener die nog nat achter de oren is spelen, die hij toen ongetwijfeld in zekere opzichten was. In deze film vertolkt hij daarom een veteraan in de stripwereld, die zich als mentor opwerpt voor een nieuweling die de bijnaam The Kid heeft. Hij brengt deze jonge stripper de fijne kneepjes bij van uitgaan, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen. The Kid wordt gespeeld door de in 1990 geboren Engelse acteur Alex Pettyfer, die zijn carrière ook als fotomodel begon en in 2009 een eenentwintigste plaats behaalde op een overzicht van de meest sexy mannen ter wereld van het Britse tijdschrift Glamour. Pettyfer heeft echter niet alleen een aantrekkelijk uiterlijk en zeven tatoeages, waaronder een Keltisch kruis op zijn borst, hij kan ook acteren en is al voor verschillende filmprijzen genomineerd. Hierbij ging hij twee keer met de eer strijken.

Met Channing Tatum en Alex Pettyfer is de stoet aantrekkelijke mannen die in Magic Mike aan de ogen van de kijker voorbij trekt nog niet voorbij. De twee treden namelijk op in de club Xquisite, die eigendom is van Dallas, een rol van Matthew McConaughey. Dallas is een voormalige stripper die echter, zoals The Hollywood Reporter eind vorig jaar vaststelde, “naar de foto te oordelen, zijn pensionering niet erg serieus lijkt te nemen.” De strip-scène die McConaughey voor de film heeft opgenomen, was zijn eigen idee, zo verklaarde hij in een interview met The Advocate: “Het stond niet in het script, maar Soderbergh zei aan het begin dat als ik er het juiste gevoel bij had, ik aan het eind van de film kon strippen. Ik zei: ‘Ik moet dansen, man.’ Ik zou er voor de rest van mijn leven spijt van hebben als ik in een film over mannelijke strippers speelde en niet voor het voetlicht zou treden en zelf zou strippen. Eerst was het hartstikke eng, maar toen werd het zoiets als een drug en ik stond te popelen om het weer te doen. Kijk, ik houd van dansen, maar ik ben nooit stripper geweest. Channing is een van de beste hip-hop straatdansers die ik ooit heb gezien en ik wilde zijn stijl niet nabootsen, dus werkte ik aan mijn eigen sterke punten. Ik wist ook dat mijn dans de schunnigste moest zijn. Hij moest verbazingwekkend obsceen zijn. Ik ben daar helemaal mezelf. Ik heb geen kampioenskont nodig.”
 


Er zijn in de film verder hoofdrollen weggelegd voor Joe Manganiello en Matt Bomer. Manganiello, die vanaf het derde seizoen triomfen viert als de weerwolf Alcide Herveaux in de vampier-televisieserie True Blood, geeft in Magic Mike gestalte aan een stripper met de bijnaam “Big Dick Richie.” Nu vroeg een commentator op een blog zich naar aanleiding van berichten over de casting terecht af: “Kun je je indenken wat in een film over mannelijke strippers niet het witte doek haalt?” Deze vraag houdt impliciet de veronderstelling in dat we in de bioscoop waarschijnlijk niet in volle natuurlijke glorie kunnen beoordelen of deze bijnaam op waarheid berust. Maar een man is meer dan zijn geslachtsdeel en Perez Hilton, de flamboyant homoseksuele blogger over alles wat met Hollywood en roddels over andere beroemheden te maken heeft, zette boven een van z’n items over Magic Mike als opvatting van Channing Tatum dat “Hetero-gozers Zullen Houden Van Joe Manganiello’s Naakte Kont In Magic Mike!,” en citeerde vervolgens Tatum: “Met Joe Manganiello naakt in een film, denk ik dat zelfs hetero-gozers zullen denken: ‘Sh-t, dat moet ik gaan zien. Die man is een prachtexemplaar.’”
 
En tenslotte is er dan nog Matt Bomer als Ken. Net als McConaughey was Bomer aanvankelijk “doodsbenauwd” bij het idee voor de camera te strippen, maar, zo vertelde hij, “Dat is waarom ik het wilde doen... dat stimuleerde me geweldig en zorgde bij mijn familie voor een ‘Wàt?’”

Met al deze en nog andere smakelijke heren in het vooruitzicht, onder wie bijvoorbeeld ook Adam Rodríguez, die vooral bekendheid geniet als Eric Delko in de televisieserie CSI: Miami, maar in Magic Mike ook een stripper is, zouden we bijna vergeten dat Magic Mike ook nog een dramatische komedie is waarin Mike romantische gevoelens ontwikkelt voor Paige (Cody Horn), de zus van zijn protégé The Kid. Maar zoals in de hoogtijdagen van de Chippendales hun video’s door homo’s werden gekocht voor het gespierde en bijna naakte mannelijke schoon en ze de heteroseksuele façade daarvan negeerden, laten wij een bespreking van de romantische inhoud graag aan daartoe meer bevoegde recensenten over. We kunnen alleen maar besluiten met de eenvoudige constatering dat Magic Mike zoveel lekkere kerels in verregaande staat van ontkleding bevat, dat die alleen al een bezoek aan de bioscoop meer dan waard maken.

  Magic Mike wordt in Nederland uitgebracht door A-Film.  
Foto's (c) A-Film.
Meer info vind je ook op IMDB
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN XAVIER VAN BEESDMEEST GELEZEN VAN XAVIER VAN BEESD

Channing Tatum en andere smakelijke heren strippend in Magic Mike

Xavier van Beesd, in Films & boeken op 21 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media