Back to Top
Donderdag 21 Feb
86260 users - nu online: 1501 people
86260 users - nu online: 1501 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Einde vergoeding Different-therapie lijkt in zicht


door Redaktie in Health & Body , 16 juli 2012

This article is also available in English


Aan de vergoeding uit GGZ-gelden voor de homotherapie van Tot Heil des Volks/Different lijkt een einde te gaan komen. Dat is een gevolg van het besluit van een aantal zorgverzekeraars om niet langer via EuroPsyche dit soort behandelingen te vergoeden. Dat meldde de Volkskrant.

‘Dit is een belangrijke stap in de goede richting’, zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland. ‘Maar uiteindelijk gaat het er ons om dat er een principieel besluit genomen wordt waardoor de Different-therapie helemaal niet meer in aanmerking komt voor een vergoeding uit de gelden voor de geestelijke gezondheidszorg’.

Zorgverzekeraars hebben jarenlang voor zonder het te weten via EuroPsyche voor miljoenen psychische zorg vergoedt voor alternatieve behandelingen – waaronder de homotherapie van Tot Heil des Volks/Different. Daar stoppen een aantal zorgverzekeraars nu mee, omdat onderzoek heeft aangetoond dat die zorg niet verleend werd door geregistreerde psychiaters of psychotherapeuten zoals wettelijk verplicht is.

Zes miljoen euro ten onrechte aan declaraties

Dat kwam aan het licht tijdens een kort geding van EuroPsyche tegen zorgverzekeraar CZ dat 2 mei jl. diende voor de rechtbank in Breda. EuroPsyche eist daarin uitbetaling door CZ van ruim zeven ton aan declaraties over 2012. De zorgverzekeraar vermoedt overigens dat er aan EuroPsyche ook in 2010 en 2011 voor minstens zes miljoen euro ten onrechte declaraties vergoedt zijn.

EuroPsyche kwam begin dit jaar in het nieuws toen bekend werd dat deze instelling via een zogenaamde verlengde armconstructie de homotherapie van Tot Heil des Volks/Different bij de zorgverzekeraars declareert. Daar ontstond ophef over en leidde tot een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar de Different-therapie. In dat onderzoek bleek dat Different niet met een erkende psychotherapeut werkt, geen deugdelijke diagnoses stelt en geen verantwoorde behandelplannen opstelt. Bovendien is de informatievoorziening aan cliënten volgens de IGZ onder de maat.

Voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland is blij dat er nu een einde lijkt te komen aan de vergoeding voor de Different-therapie via EuroPsyche. ‘Daarmee komt het beëindigen van vergoedingen van de homotherapie van Different in zicht’, zegt de COC-voorzitter. ‘Maar wat we willen is dat er een principieel besluit genomen wordt over dit soort homotherapieën. Die dienen niet vergoedt te worden en we hopen dat de minister van Volksgezondheid daartoe besluit’. 
Commentaar:
Re: Einde vergoeding Different-therapie lijkt in zicht


Reactie van Jeroen dd. 16 juli 2012
Hopelijk stoppen ze ook de subsidie aan jullie website want het is een scam!


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Einde vergoeding Different-therapie lijkt in zicht

Redaktie, in Health & Body op 22 juli 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 331, maart 2019


Meer uit Health & Body
Meer uit nummer 250
Meer van Redaktie

The Web


Friendly & hot cruise bar

meer info |visit


Black Body


Fetish wear for men

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media