Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 888 people
86442 users - nu online: 888 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion - Winter Essentials


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 26 februari 2012

This article is also available in English


Een goede trui is als een tweede huis waarin je je veilig en comfortabel voelt. En van goede kwaliteit gaat hij ook nog eens jarenlang mee. Een trui is een klassieker en van alle tijden. Onmisbaar in ieder zijn garderobe. En juist nu, in een tijd waarin een hang naar veilige kleding wordt aangewakkerd door het huidige economische klimaat, is de trui een rotsvast en solide kledingstuk geworden. Om behaaglijk in weg te kruipen voor de onzekere wereld om ons heen.

Bovendien zijn handvaardig gemaakte kledingstukken momenteel een gewild item waarmee men zich kan onderscheiden van het massaal geproduceerde aanbod. Het handgemaakte geeft de eigenaar een gevoel van unicum wat niemand anders heeft. Een dierbaar persoonlijk bezit. Ook Gert Jonkers, hoofdredacteur van het tijdschrift Fantastic Man, vindt de trui een reuze interessant onderwerp. “Als de trui ooit is weggeweest of oubollig was, dan is hij nu compleet terug. Ik kan me geen wereld en geen mannenmode voorstellen zonder de trui.”Een goed voorbeeld van die ambachtelijke handvaardigheid zijn de kobaltblauwe en mosterdgele (hand)gebreide truien van Hermès. Uitgevoerd in het paardenbit-reliëf dat het symbool is van dit Franse luxelabel, waarvoor men wel flink wat euro’s zal moeten neertellen.


Ervaren mannelijke breiers moeten in staat zijn om ze kunnen na te maken, want het waren tot de negentiende eeuw vooral herders en matrozen die bekend stonden om hun brei-activiteiten, en anno 2011 is breien niet meer alleen een vrouwenzaak.

Zo waren er op een brei-evenement in het Engelse Sheffield meer mannen aanwezig dan vrouwen. En breiwolfabrikant Rowan heeft berekend dat het aantal mannen dat gebruik maakt van hun diensten is verdubbeld in de afgelopen vier jaar. Reden voor diezelfde breifabrikant om speciaal voor mannen een breipatronenboek uit te geven. In de Verenigde Staten bestaat zelfs een online-Yahoogroep: menwhoknit.com met tips en algemeen breinieuws.

Ook Nederlandse breiers blijven niet achter want sinds een aantal jaar spreken de leden van de breigroep “De breiende Bitches” met elkaar af om en plein public met elkaar te breien in café de Jaren in Amsterdam. Ook Nederlandse mannen doen hier overigens aan mee...

Boots Essentials

De wintercollectie van Invito staat in het teken van stoere en ruige boots met bijzondere accenten. De biking-, hiking-, en workerboots voeren absoluut de boventoon waarbij vele modellen warme binnenvoeringen hebben. Ook zijn de populaire dessertboots ditmaal in de collectie opgenomen, waarbij de mix van ledersoorten en gebrushte suède essentieel is. De brogue details, goede crêpe-zool en grove stiksels geven de dessertboot extra klasse.


Dolcis

Ook bij Dolcis is de bergschoen een absolute eyecatcher, waarbij suède en leder nonchalant met elkaar worden gecombineerd. Naast rimpeleffecten zijn ook bij dit model brogue details aanwezig. De ruige, stoere boot van Steve Madden is een mix van suède en chocoladekleurig leder met een stevige koordsluiting.


Manfield

Bij Manfield kenmerkt de bikerboot zich door de vele gespen en zwarte sierritsen. De focus ligt op de combinatie van zwart leder met verschillende materialen.


Invito
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUT

Fashion - Winter Essentials

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 01 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media