Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 855 people
86442 users - nu online: 855 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Design - Black!


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 18 december 2011

This article is also available in English


Zwart is onmogelijk uit het hedendaagse modebeeld weg te denken. Sinds het in de jaren tachtig door de Japanse ontwerpers werd geïntroduceerd op de Europese catwalks is zwart opgenomen als een favoriete kleur om een statement mee te maken. Het is de meest tijdloze kleur die ieder seizoen overleeft. Zwart bestaat in vele gradaties, afhankelijk in welk materiaal het wordt uitgevoerd. Het staat voor mysterie, cult en kan als basiskleur met alle andere kleuren worden gecombineerd.

Aangezien het verkooptechnisch gezien gemakkelijk verkoopt is het niet verwonderlijk dat vrijwel alle designers het in hun collecties opnemen.

Swatch

Voor de Swatch & Art Collection heeft de beroemde Britse fotograaf Rankin acht nieuwe horloges ontworpen in het format van de klassieke Gent Original. De drie Gent-modellen hebben of een zwarte of een witte plastic band waarbij de print in de horlogekast op een oogpupil lijkt.

“Toen Swatch mij benaderde om een reeks horloges te ontwerpen was ik enorm gevleid. Ik wilde dat de horloges leuk en speels zouden worden. Daarom koos ik ervoor om beelden te gebruiken uit de Eyescapes-serie die ik een paar jaar geleden schoot. De foto’s tonen ogen in extreme close-ups, want ogen zijn mijn favoriete deel van het lichaam,” aldus Rankin.

Camper

Het Spaanse schoenenmerk Camper combineert traditioneel vakmanschap met een moderne vormgeving. In 1877 wordt de eerste schoenenfabriek op Mallorca geopend, maar het merk Camper ontstaat pas in 1975 als de fabricagetechnieken worden gemoderniseerd.

Anno 2011 zijn Camper en de Belgische ontwerper Bernhard Willhelm een samenwerkingsproject aangegaan onder de naam Camper Together. Het resultaat is een stoere, militaristische laars in zwart leder met doodshoofden als sluitingen voor de vele gespen.
Gevaarlijk mooi!


CK One

De CK One Shock For Him wordt beschreven als een verslavende geur voor mannen. Mede verkregen door ingrediënten als zwarte basilicum, kasjmier-muskus en patchoeli. De originele CK One flacon met haar pure en moderne lijnen dateert alweer uit 1994.

Anno 2011 is de mannenflacon hoogglans zwart gelakt waarbij het groene shock-logo als graffiti over het witte CK One-logo heen is gesprayd. Een teken van ultieme rebelsheid en zelfexpressie.
White!

Wit is dit seizoen geen typische “kleur” meer die uitsluitend voor de zomer is bestemd, maar wordt door vele ontwerpers geadopteerd voor hun wintercollecties. Geen gebroken wit, maar wit zo clean als hagel of ijs. Zo gebruikt de Belgische ontwerper Dries van Noten wit als contrastkleur voor de binnenkant van (afneembare) revers en kragen van klassieke herenmantels.Driekwart klassieke militaristische trenchcoats, of tot heuphoogte, worden in wit leder uitgevoerd. Opvallend zijn de XL witte shirts die bij Van Noten tot ver over de knielengte reiken zoals shirts in de jaren tachtig werden gedragen.

Hagelwitte mariniersjassen met gouden knopen komen voor in de collecties van het Italiaanse luxelabel Salvatore Ferragamo en bij de Engelse ontwerper Neil Barrett, die zijn hagelwitte mariniersjassen combineert met witte neopreen leggings met zwarte afgewerkte naden.

Zelfs de klassieke Louis Vuitton-tas in haar beroemde bruin-camel blokpatroon wordt nu compleet in wit leder uitgevoerd. Maar ook andere producten worden dit seizoen in wit uitgevoerd en zullen ondanks hun kleurloze karakter zeer zeker opvallen.


Davidoff Champion Energy

Deze nieuwe, heldhaftige geur is bestemd voor echte kampioenen. De frisse en lichte geur bevat een overdosis aan mannelijk cederhout en eikenmos. Vormgegeven als een halter in koel matglas en staal met rode accenten waardoor het direct de aandacht trekt.

De Champion Energy is een mooie aanvulling op de klassieker Davidoff Cool Water, die zich sinds zijn lancering in 1988 heeft ontpopt tot één van de meest succesvolle geuren ooit.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUTapr 2019       


mrt 2018       
Design - Black!

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 20 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media