Back to Top
Woensdag 29 Jan
86407 users - nu online: 1330 people
86407 users - nu online: 1330 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
'Mensen die anders zijn, die zijn ziek geboren!'


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 11 december 2011

This article is also available in English


De in oktober filmpjes laten zien dat tolerantie van homo’s in Amsterdam nog vaak flinterdun is. Jongeren filmden afgelopen september in alle zeven Amsterdamse stadsdelen de reacties van voorbijgangers op de fotopanelen van Pride Photo Award 2011: Je mag best homo zijn, ‘zolang ik er maar niet mee geconfronteerd word’. Op alle pleinen hebben jongeren uit de buurt voorbijgangers geïnterviewd over de winnende foto’s van Pride Photo Award 2011 die in september op zeven grote pleinen verspreid door de stad te zien waren.

De foto’s tonen de diversiteit van de lesbische, gay, biseksuele en transgender gemeenschap (LGBT’s) en zetten mensen aan het denken over mannelijkheid en vrouwelijkheid.
De interviewfilmpjes laten zien dat de Amsterdamse tolerantie in de praktijk vaak schijntolerantie is.
Het moet niet te dichtbij komen:

'Als het mijn eigen dochter zou zijn, dan zou ik zeggen: liever niet'. 'Ik heb er geen problemen mee, zolang ik er maar niet mee geconfronteerd word'. Of ze verpakken hun mening: 'Homo’s zijn slim en geliefd bij de vrouwen, maar ze gedragen zich als een vrouw'.De onwetendheid over homoseksualiteit is nog groot, zo blijkt:
'Het is een keuze', 'Ik denk dat er een psychische of geestelijke stoornis in hun zijn', 'Mensen die anders zijn dan wij, die zijn ziek geboren'. Soms zijn de reacties schokkend: 'Ik zal gaan kijken op welke manier het te genezen is' en 'Deze foto’s wekken haat!'

Toch zijn er ook veel open en positieve reacties.
Mensen zijn enthousiast dat deze foto’s ook eens in de publieke ruimte te zien zijn:

'Ik ben blij dat ik in een diverse stad woon', 'Ik hoop dat als mensen met elkaar praten dat er dan wat meer begrip komt voor elkaar'.

Een montage van de uitspraken wordt gebruikt om discussie los te maken op de Speak Up! Events voor jongeren, die georganiseerd worden in alle Amsterdamse stadsdelen. Op deze events zullen jongeren met elkaar en met LGBT’s uit hun buurt in gesprek gaan over het thema: ‘mannelijkheid, vrouwelijkheid en jezelf kunnen zijn in de publieke ruimte’. Prominente buurtbewoners, zoals bestuurders, muzikanten en bekende Amsterdammers gaan met hen in gesprek te gaan over hun eigen ervaringen met dit thema. De kick-off voor de Speak Up! Events werd op 28 september jl. gegeven in Amsterdam Nieuw-West.

In het drukbezochte centrum Eigenwijks spraken jongeren met elkaar over homoseksualiteit in hun eigen omgeving en hun eigen gevoel van zekerheid in de publieke ruimte. In de zaal werd druk gediscussieerd over de druk van de maatschappij op je uiterlijk en wat wel en niet als confronterend wordt beschouwd. Lokale rap-artiest Rahmani zweepte de zaal op met zijn raps. Het afsluitende Speak Up! Event zal op 3 november a.s. in Club Air plaatsvinden.De interviewfilms zijn te zien op: Pride Photo Award YouTube.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

'Mensen die anders zijn, die zijn ziek geboren!'

Redaktie, in Uitgaan & Reports op 13 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN UITGAAN & REPORTSIN NUMMER 243


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media