Back to Top
Donderdag 25 mei
85903 users - nu online: 1371 people
Gay News : Editie : 242 : Nog steeds weinig aangifte homogeweld

Printervriendelijke Pagina  

Nog steeds weinig aangifte homogeweld

door Redaktie in Algemeen , 08 november 2011


Veel geweld tegen homo's op homo-ontmoetingsplaatsen blijft verborgen, omdat veel van de slachtoffers een dubbel homo/heteroleven leiden en niet uit de kast willen komen. Daarom durfen ze geen aangifte te doen. "Naar schatting tachtig procent van de bezoekers aan een homo-ontmoetingsplaats leidt een heteroleven", zegt Marja Lust van Roze in Blauw, het homonetwerk van de Amsterdamse politie, tegen dagblad Metro.

"De meeste mannen kiezen bewust voor de anonimiteit van zo’n ontmoetingsplaats. De drempel om je bij de politie te melden als je er bent beroofd of in elkaar geslagen, is daardoor extra hoog. Je moet dan bekendmaken dat je homoseksuele contacten hebt, terwijl ze dat juist geheim willen houden."De mannen in kwestie zijn bovendien een makkelijk doelwit voor chantage. Ook de locaties van de cruiseplekken maken de slachtoffers een makkelijk doelwit. Ze zijn meestal afgelegen en slecht verlicht. "Dat maakt de bezoekers extra kwetsbaar voor geweld", zegt directeur Koen van Dijk van COC Nederland.

Toch wordt er wel steeds vaker aangifte gedaan de afgelopen jaren. "De cijfers worden verzacht doordat de bereidheid tot het doen van aangifte is gestegen", aldus Van Dijk.

Afgelopen augustus werd een 63-jarige man mishandeld op de homo-ontmoetingsplaats in de Oeverlanden. Het ging toen inderdaad om homogerelateerd geweld. Uiteindelijk deed de man wel aangifte.
 
gerelateerd
Stichting EQ boos over discriminerende uitlatingen

Henny Huisman geeft het startschot voor Alkmaar Pride 2017

Homomannen ervaren drempel bij deelname aan teamsport


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Nog steeds weinig aangifte homogeweld

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.162.19.123Rubrieken:


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 242
Meer van Redaktie

HotSpot Bar


The bar with the 'campy' music videos

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren