Back to Top
Dinsdag 28 Jan
86407 users - nu online: 1267 people
86407 users - nu online: 1267 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Niet zonder directe aanleiding naar een identiteitsbewijs vragen


door Redaktie in Algemeen , 07 november 2011

This article is also available in English


Mannen die seksueel contact met elkaar zoeken zal in de toekomst niet meer zonder meer gevraagd worden naar een identiteitsbewijs. Ook is het niet meer toegestaan om de kentekens te noteren van de auto's van mannen die zich ophouden in de nabijheid van mannenontmoetingsplaats Spaarnwoude nabij het Noord-Hollandse Velsen. Dat zijn de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman Brenninkmeijer na klachten van Stichting Platform Keelbos over het optreden van boswachters in het recreatieschap.

Het recreatieschap Spaarnwoude liet in het verleden weten dat zijn zich houden aan de 'normale opsporingsmethode', maar daar denkt de Nationale Ombudsman anders over.

Volgens de Nationale Ombudsman is het vereiste van correcte bejegening niet geschonden en is er ook geen sprake van discriminatie, omdat er ook wordt opgetreden tegen heteroparen die seksueel contact hebben. Maar het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer is wel onvoldoende gerespecteerd.


De Nationale Ombudsman stelt in zijn aanbevelingen dat de boswachters in het recreatieschap in het verleden te ver zijn gegaan met de handhaving door seksueel contactzoekende mannen zonder directe aanleiding naar een identiteitsbewijs te vragen en kentekens van auto's te noteren zonder dat er een strafbaar feit kon worden geconstateerd. Hiervoor ontbreekt de wettelijke basis en bovendien is onvoldoende gebleken dat het voor de boswachters noodzakelijk is voor de uitvoering van hun taak.

Volgens het recreatieschap Spaarnwoude gebeurt dat inmiddels niet meer en lopen deze aanbevelingen dus in de pas met het huidige beleid van de boswachters. Er is nu voor alle partijen duidelijkheid geschapen, zegt een woordvoerder van Spaarnwoude.

De Nationale ombudsman is ervan overtuigd geraakt dat er van op een razzia lijkende schoonveegactie geen sprake is. De boswachters voeren hun dagelijkse werkzaamheden uit, waarvan het uitvoeren van surveillances en optreden tegen buitenseks een onderdeel is. Dat zij gebruik maken van verrekijkers, acht de Nationale ombudsman gezien de omvang van het recreatiegebied niet onjuist.

Jarenlang is de mannenontmoetingsplaats door het recreatieschap gedoogd. Populair zijn vooral het Noorderbos en de parkeerplaats rondom het naaktrecreatieterrein bij boederij Zorgvrij. Sinds 2007 probeert het recreatieschap de overlast van de seksueel contactzoekende manenn tegen te gaan.
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Niet zonder directe aanleiding naar een identiteitsbewijs vragen

Redaktie, in Algemeen op 09 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media