Back to Top
Woensdag 14 Nov
86212 users - nu online: 1291 people
86212 users - nu online: 1291 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Massale opkomst EuroPride in Rome


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 18 september 2011

This article is also available in English


Honderdduizenden mensen liepen mee in de Euro Parade in Rome, als afsluiting van de Europride 2011. De tocht ging door het centrum van Rome naar Circus Maximus, waar Lady Gaga optrad en haar nieuwste hit ‘Born that Way’ zong. Daar sprak zij een menige van naar schatting 1 miljoen mensen toe in het antieke Circus Maximus en moedigde ze aan om ‘revolutionairen van de liefde’ te zijn. De Amerikaanse popster uitte kritiek op regeringen in Oost-Europa en het Midden-Oosten, waar jonge mensen worden verdoemd tot een leven in isolatie en discriminatie.

‘We hebben allemaal dezelfde DNA. We werden simpelweg zo geboren’ aldus Gaga. ‘Als vrouw van de wereld roep ik samen met jullie regeringen over de hele wereld op om onze droom van gelijkheid waar te maken.’ De organisatie van EuroPride in Rome wilde een boodschap sturen naar het Vaticaan en naar de Italiaanse premier Berlusconi. Het Vaticaan probeert gelijke rechten voor homo's tegen te houden. In Italië bestaat geen bescherming tegen antihomo geweld en is er geen erkenning van 'gelijk geslacht' relaties. De optocht verliep verder zonder problemen.




Anders ging het er aan toe op een aantal andere Gay Parades:
in de Kroatische stad Split liep de eerste Gay Parade totaal uit de hand. De circa driehonderd deelnemers werden bekogeld met eieren, flessen en stenen. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis.

Ook in Warschau was een Gay Parade en ook die werd verstoord, net als in voorgaande jaren, door extreemrechtse tegenstanders. Zij scholden de deelnemers uit en gooiden naar hen met vuurwerk.






 









Rubrieken:








In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018














Meer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 240
Meer van Redaktie





Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit


Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visit















bottom image




Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren






© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media