Back to Top
Donderdag 22 Feb
86076 users - nu online: 1177 people
86076 users - nu online: 1177 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Britse moslims trots op gay rechten


door Redaktie in Algemeen , 03 september 2011


Uit een onlangs gehouden peiling blijkt dat bijna de helft van de Britse moslims trost zijn op de manier waarop in het Verenigd Koninkrijk homoseksuelen behandeld worden. Uit het onderzoek blijkt ook dat een deel van de Britse moslims daar trotser op is dan seculiere Britten. Het onderzoek is uitgevoerd door YouGov voor een in augustus te verschijnen Demos-publicatie van de denktank Progressive Conservatism. Bijna de helft van de Britse moslims stemde in met de stelling ‘Ik ben trots op de manier waarop Groot-Brittannië homoseksuelen behandeld’.

Ook bleek 15 procent van de Britse moslims daar sterk mee in te stemmen, terwijl maar 8 procent van de seculiere Britten dat zegt te doen. ‘Britse moslims zijn veel verlichter en trotser op liberale waarden dan men vaak denkt’, zegt Max Wind-Cowie, hoofd van Progressive Conservatism.‘In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt voelen Britse moslims zich net zo op hun gemak met gay rights en de leefstijl van homoseksuelen als andere Britse groepen’.

Het onderzoek weerspreekt daarmee de homofobe reputatie van Britse moslims en laat ook een opmerkelijke verandering zien ten opzichte van een peiling van Gallop uit 2009. In dat onderzoek bleek dat nul procent van de Britse moslims tolerant zouden zijn ten opzichte van homoseksualiteit. 

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018


Je hebt nog tot 1 maart
Heb jij je advertentie al opgegeven?Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 240
Meer van Redaktie

Mister B


Leather, rubber, tattoo & piercing

meer info |visit


Bronx


Well known gay shop

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media