Back to Top
Donderdag 25 mei
85903 users - nu online: 1371 people
Gay News : Editie : 240 : Britse moslims trots op gay rechten

Printervriendelijke Pagina  

Britse moslims trots op gay rechten

door Redaktie in Algemeen , 03 september 2011


Uit een onlangs gehouden peiling blijkt dat bijna de helft van de Britse moslims trost zijn op de manier waarop in het Verenigd Koninkrijk homoseksuelen behandeld worden. Uit het onderzoek blijkt ook dat een deel van de Britse moslims daar trotser op is dan seculiere Britten. Het onderzoek is uitgevoerd door YouGov voor een in augustus te verschijnen Demos-publicatie van de denktank Progressive Conservatism. Bijna de helft van de Britse moslims stemde in met de stelling ‘Ik ben trots op de manier waarop Groot-Brittannië homoseksuelen behandeld’.

Ook bleek 15 procent van de Britse moslims daar sterk mee in te stemmen, terwijl maar 8 procent van de seculiere Britten dat zegt te doen. ‘Britse moslims zijn veel verlichter en trotser op liberale waarden dan men vaak denkt’, zegt Max Wind-Cowie, hoofd van Progressive Conservatism.‘In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt voelen Britse moslims zich net zo op hun gemak met gay rights en de leefstijl van homoseksuelen als andere Britse groepen’.

Het onderzoek weerspreekt daarmee de homofobe reputatie van Britse moslims en laat ook een opmerkelijke verandering zien ten opzichte van een peiling van Gallop uit 2009. In dat onderzoek bleek dat nul procent van de Britse moslims tolerant zouden zijn ten opzichte van homoseksualiteit.
 
gerelateerd
Negen holebi's kregen een ere titel van de Engelse Koningin

Grote vervolging homo's in Tsjetsjenië

Roddel Nieuws


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Britse moslims trots op gay rechten

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.162.19.123Rubrieken:


Sauna NieuweZijds
Gay Sauna AmsterdamMeer uit Algemeen
Meer uit nummer 240
Meer van Redaktie

Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren