Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 900 people
86447 users - nu online: 900 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion - Denim-jeans


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 09 augustus 2011

This article is also available in English


Een absolute klassieker is denim, dat ieder jaar weer in alle designercollecties aanwezig is. Het ene seizoen weliswaar wat prominenter dan het andere, maar nooit zal het qua populariteit inboeten onder de consumenten. Een jeans blijft altijd een onmisbare musthave in iedere mannengarderobe. En ook dit seizoen laten de diverse designers jeans zien in hun collecties. Zo gebruikt Miuccia Prada denim in z’n meest pure en onbewerkte vorm voor kledingvormen die afgeleid zijn van de verplegersuniformen.

Simpel en clean zonder allerlei ingewikkelde pasvormen of bewerkingen. Bermuda’s zijn uitgevoerd in donker denim en zo wijd dat ze ogen als royale broekrokken. Ook kostuums in donker denim vormen in de Prada-collectie een sportief alternatief voor de alom bekende zakelijke pakken.

De Belgische ontwerper Dries Van Noten laat jeans zien die zo gebleekt zijn dat het denimblauw nauwelijks meer zichtbaar is. Soms ontstaat er door die blekingen een patroon dat op wolken lijkt; onder andere voor de klassieke spijkerjacks en bijpassende denimtassen.Denimshirts hebben soms mouwen van grijs tricot. Denim speelt geen prominente hoofdrol in de Gucci-collectie... behalve dat ene vaalblauwe shirt met geometrische borduursels in verschillende bruintinten, gedragen op een blauwe suède short met slanglederen riem met zilveren Gucci-logo. Want ook denim kan op de juiste manier gedragen een absolute stijlicoon zijn.


Pepe Jeans London

Voor dit voorjaar komt de inspiratie van het Engelse jeanslabel Pepe uit de Amerikaanse werkkleding. Dat resulteert in, onder andere, een revival van de bekende chinos. Maar ook Heritage/Vintage is een belangrijk thema voor Pepe Jeans. Trouw blijvende aan haar roots vormen met name typisch Engelse klassiekers een inspiratiebron voor Pepe Jeans met thema’s als: Great British Khaki, London Rock’n Roll en Portobello Collection. Klassiek Britse werkkleding en vintage militaristische kleding zijn de voornaamste inspiratiebronnen voor het thema Great British Khaki in de kleuren kaki, tabak en olijfgroen.

Skinny-fit silhouetten in grijstinten zijn prominent aanwezig in het thema London Rock’n Roll. Absolute ster van de Pepe Jeans campagnes is het Spaanse topmodel Jon Kortajarena die na vorige seizoenen wederom het gezicht is voor dit jeansmerk. De foto’s voor de campagne zijn geschoten in het Victoria Park in Londen. Naast zijn modellenwerk debuteerde Jon Kortajarena verleden jaar ook nog eens als acteur in Tom Ford’s A Single Man.


Levi’s

Voor de échte die-hards is Levi’s natuurlijk het enige en echte authentieke jeansmerk. In 1837 opgericht door Levi Strauss en zijn partner Jacob Davis was dit bedrijf het eerste dat het patent had op de allereerste van klinknagels voorziene denim jeans. Uiterst precies vervaardigd door vakkundige werkers voor de hardwerkende mannen aan de Amerikaanse landsgrens. Inmiddels uitgegroeid tot het meest bekende jeanslabel door haar fameuze rode lipje: de “red tab.” De netto omzet over 2010 kwam uit op een bedrag van 104,91 miljoen euro. Dit seizoen staat de Levi’s-collectie in het teken van California Dreaming. Want volgens Levi’s is alles mogelijk in Californië en de campagnefoto’s reflecteren het typisch Californische feel good gevoel.

Sommige jeans zijn zo vaal en licht van kleur alsof ze gebleekt zijn door de krachtige zonnestralen van Californië. Een andere inspiratiebron vormt de werkkleding en het bijbehorende vakmanschap dat terug dateert uit 1890. Vertaald anno 2011 naar een moderne interpretatie van de Amerikaanse werkkleding onder de naam: Utility Look.


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUTaug 2015       


jan 2017       
Fashion - Denim-jeans

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 11 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media