Back to Top
Vrijdag 17 Aug
86187 users - nu online: 1147 people
86187 users - nu online: 1147 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Zilveren jubileum met roze randje


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 03 juni 2011

This article is also available in English


Het landelijke informatie- en adviespunt Gay&Lesbian Switchboard bestaat 25 jaar. Switchboard is een begrip binnen de roze hulpverlening in Nederland. Zowel jongeren die informatie willen bij het uit de kast komen als ouderen die informatie en advies zoeken over homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenderleefstijl, worden doorverwezen naar Switchboard.

Switchboard is opgericht in 1986. Tot dan toe was er geen homoinformatie beschikbaar, terwijl er grote behoefte was aan één centraal punt voor alle vragen rond homoseksualiteit en coming out. Switchboard lanceerde homopagina 447 op de Nederlandse teletekst.

Het was Guus Silvertand die als intermediair aan de slag ging met hulpverlening ten behoeve van homoseksuele mannen en vrouwen op sociaal, medisch, cultureel en algemeen maatschappelijk gebied. Vrijwilligers waren destijds zeven dagen per week en 24 uur per dag telefonisch bereikbaar. Ze opereerden vanuit een geheime plek in Amsterdam.


Roze dienstverlening

In de jaren die volgden groeide Switchboard uit tot dé informatielijn voor alle vragen rond homo- en biseksualiteit. Met de komst van internet is de roze dienstverlening uitgebreid met een e-mailservice en een website.

Ook zijn transgenders toegevoegd aan de doelgroep. In 2004 bundelde Switchboard haar krachten met COC Nederland en Schorer. Sinds mei 2009 is Switchboard onderdeel van Schorer.

Photo Guus Siverentand


Nu kunnen homomannen, lesbische vrouwen biseksuelen en transgenders (LGBT) er op werkdagen terecht voor een luisterend oor, informatie en advies of doorverwijzing. Maar ook professionals en mensen uit de directe omgeving van LGBT weten Switchboard te vinden.

Bij Switchboard werken nu zes vrijwilligers, waarvan sommigen al meer dan vijftien jaar. Of ze nu telefonisch vragen beantwoorden, mails afhandelen of de landelijke activiteitenkalender up to date houden, het enthousiasme en hun betrokkenheid is enorm. Schorer is trots op dit jubileum.

Switchboard: www.switchboard.nl en 020 623 65 65 (ma-vrij 12:00-18:00 uur)
helpdesk@switchboard.nl


 

Rubrieken:

Roze Zaterdag 2020 naar Leeuwarden


Roddel Nieuws


Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie


Out & About: Nederland festivalland!


Op zoek naar homoseksualiteit en verzet, Deel 2

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018


Meer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 237
Meer van Redaktie

Mister B


Leather, rubber, tattoo & piercing

meer info |visit


Bronx


Well known gay shop

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media