Back to Top
Woensdag 29 Jan
86407 users - nu online: 1338 people
86407 users - nu online: 1338 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point opent zustervestiging in Buenos Aires


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 02 februari 2011

This article is also available in English


Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument die al ruim een decennium een vaste plek in Amsterdam inneemt, heeft nu een zustervestiging in Buenos Aires, Argentinië. Pink Point Buenos Aires, gevestigd in een druk winkelgebied in het stadscentrum, opende eerder dit jaar de deuren. De oprichter is de geëmigreerde Nederlander Erik Hovenga Diaz: “In 1998 was ik in Amsterdam voor de Gay Games en heb toen het begin van Pink Point daar op de voet gevolgd.

De homoscene in Buenos Aires is veel meer over de stad verspreid dan in Amsterdam; er bestaat niet één bepaalde homostraat of -buurt. Toeristen hebben er vaak geen idee van waar ze heen moeten gaan - er zijn homoplattegronden hier, maar niet zoiets als Gay News. Ik vond het belangrijk alle informatie onder één dak bij elkaar te brengen.”


Hovenga Diaz, die een achtergrond in toerisme heeft als tourleider, verliet Nederland in 1988 en werkte in het buitenland tot hij in 2004 naar Argentinië verhuisde. Eén van de specialiteiten van Pink Point Buenos Aires is het aanbieden van homo-excursies en -tours - zoals de Gay City Tour van een halve dag, de Tigre-delta tour, Tango-shows, zowel als het organiseren van “Weekend Clubs” voor groepen van tien tot twintig mannen.

Door de openstelling van het huwelijk voor homo’s en lesbiennes in Argentinië eerder dit jaar, is er een golf van belangstelling ontstaan voor Buenos Aires als homovakantiebestemming.

Aangezien prinses Maxima uit Argentinië stamt en door de populariteit van de Nederlandse televisieserie Julia’s Tango, wekt het geen verwondering dat het toerisme vanuit Nederland in het bijzonder een hoge vlucht genomen.

Net als in Amsterdam is een van de doelstellingen van Pink Point Buenos Aires de zichtbaarheid van homo’s te vergroten. “Homo’s en lesbo’s hebben over de hele wereld en in Argentinië hard voor hun rechten gevochten,” aldus Hovenga. “We willen de nieuwe huwelijkswetgeving van Argentinië vieren door van Buenos Aires een volledig open homobestemming te maken. Dit is iets waarin we werkelijk geloven en waarvan we denken dat het een geweldig succes kan worden!”
Behalve Buenos Aires heeft ook Barcelona onlangs een Pink Point gekregen - op het ogenblik alleen als internetsite - dus het gaat er op lijken dat Pink Point op weg is een waarlijk globaal homomerk te worden.

Pink Point Buenos Aires
Lavalle 669, local 24 (50 meter van Calle Florida)
Ciudad de Buenos Aires
www.pinkpointbuenosaires.com

Zie ook:
Pink Point Barcelona www.pinkpointbarcelona.com
Pink Point Amsterdam www.pinkpoint.org
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Pink Point opent zustervestiging in Buenos Aires

Redaktie, in Uitgaan & Reports op 05 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media