Back to Top
Zondag 28 mei
85904 users - nu online: 1215 people
Gay News : Editie : 230 : Het Oosterpark in Amsterdam blijft ‘s nachts open

Printervriendelijke Pagina  

Het Oosterpark in Amsterdam blijft ‘s nachts open

door Redaktie in Algemeen , 30 november 2010


Net als vele parken waar ook ter wereld, verandert het Oosterpark 's nachts in cruisinggebied voor homo's.

Eerdere berichten dat het Amsterdamse park in Oost op korte termijn wellicht ‘s nachts gesloten zou worden, zijn daarmee achterhaald. Dit blijkt na vragen van D66 aan het Dagelijkse Bestuur van het stadsdeel. Naar aanleiding van berichtgeving in diverse media stelde D66 nogmaals vragen over de veiligheid in het Oosterpark. “Er zijn weliswaar problemen overdag in het park, maar wij ontvingen van omwonenden noch instanties signalen dat er ‘s nachts zaken gebeuren die een nachtsluiting zouden billijken, aldus deelraadslid Jan-Bert Vroege.


“Gelukkig was het dagelijks bestuur van Oost dit met ons eens en werd bevestigd dat een nachtsluiting op korte termijn zeker niet aan de orde is. D66 vindt dat het Oosterpark ook ‘s nachts een belangrijke sociale heeft in Oost, een functie die past bij een bruisende en diverse wereldstad.


Alcoholisten

Het Oosterpark kampt al jaren met overlast van een grote groep alcoholisten. In de afgelopen jaren is reeds een vijftiental maatregelen getroffen om de overlast tegen te gaan, tot nog toe zonder bevredigend resultaat.

''Het aantal veroorzakers van overlast is teruggedrongen, maar de overlast is gebleven,'' concludeerde stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik tijdens een commissievergadering over het onderwerp.

Voor mannen veelal uit culturen waar homoseksualiteit een taboe is, is het park een belangrijke plek om veilig contact te kunnen maken.“Het is belangrijk dat iedereen, ook ‘s nachts, zich veilig kan voelen in het park”, aldus Jan-Bert Vroege.
 
gerelateerd
Het Galakoor zingt Requiem for Humanity

AMC en DC Klinieken bundelen krachten met nieuwe hiv-poli in Amsterdam

Fashion: Geruite hemden & pullovers


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Het Oosterpark in Amsterdam blijft ‘s nachts open

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.162.19.123Rubrieken:


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 230
Meer van Redaktie

Man to Man


Cinema ticket valid all day
With darkroom!

meer info |visit


AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren