Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 999 people
86442 users - nu online: 999 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
Lombardia en Milaan onvergetelijk mooi...


door Redaktie in Reizen en weekendtrips , 21 juni 2009
lengte: 6 minuten


Veel toeristen trekken jaarlijks naar de Noord-Italiaanse meren: deze zijn dankzij hun gunstige klimaat, de overweldigende natuur en de watersportmogelijkheden vooral in trek bij Nederlandse en Duitse kampeerders. De hoofdstad van Lombardia is Milano. Het is een drukke, maar boeiende zakenstad die het kloppende financiële hart vormt van Italië, en op modegebied zelfs het kloppende hart van heel Europa. En wat mooi is mee genomen ook op GAY gebied heeft Milaan het nodige te bieden. In deze onzekere tijden is in ieder geval een ding zeker, het mooie weer en de prachtige natuur nog afgezien van de Italiaanse mannen.

Want laten we eerlijk zijn als een Italiaan iets van “amore” in je oor fluistert is dat toch heel wat opwindender dan een dagje Zandvoortse duinen. Heel afwisselend de drukke stad Milaan, maar als je daar uitgekeken bent ook dicht in de buurt van prachtige Italiaanse meren zoals het Gardameer het net zo mooie en veel minder drukke Iseomeer het Lago Maggiore en Comomeer. Ideale plekken voor mensen die stad en natuur willen combineren.


Milaan

Milaan is de hoofdstad van Lombardije en de grootste stad van Noordelijk Italië, het is ook de stad van reusachtige gebouwen, het bankbedrijf de Italiaanse modewereld en niet te vergeten cultuurstad met de beroemde Scala als middelpunt. Milaan is ook de meest Europese stad van de Italiaanse steden modern en vooruitstrevend.

In ouderdom kan Milaan wedijveren met Rome, eeuwen voor onze jaartelling bestond het reeds als Keltische nederzetting. Door de eeuwen heen heeft is het meerdere malen verwoest maar toch is het altijd het symbool van kunst, cultuur en vooruitgang gebleven.De bewoners zijn een mix van van Italianen uit alle windstreken van het land. Velen proberen er een bestaan op te bouwen en komen dan ook vanuit alle windstreken van Italië. Deze mix maakt het voor homo's ook wat makkelijker om “uit de kast” te komen. Milaan heeft dan ook een levendige “homo cultuur” met cafe's, disco's en hotels.Voornaamste bezienswaardigheden

Wil je slechts enkele dagen in Milaan verblijven en toch een goed beeld krijgen van de stad dan zijn de volgende plaatsen aan te bevelen. Kerkelijk of niet, een bezoek aan de monumentale Dom is verplichte kost. Het is geheel uit marmer opgetrokken en het beste voorbeeld van de laat gotische bouwkunst van Italië. In het interieur kunnen ongeveer 40.000 mensen plaats nemen wat een idee geeft van de omvang. Reeds in 1385 werd begonnen met de bouw, het was in 1877 af, intussen hadden er zo'n 190 architecten aan gewerkt.

Ook het reusachtige Centraal Station is geheel uit marmer op getrokken en een bezoek waard. De Galleria Vittorio Emanuele is een van de mooiste winkelgalerijen van Europa, via deze galerij komt men uit op de drukke Piazza Duomo met de Dom. Achter de Dom ligt de Corso Vitt. Emanuele de voornaamste winkelbuurt van Milaan. Het aanbod van bezienswaardigheden is werkelijk te veel om op te noemen en als maar enkele dagen ter beschikking staan dan zal onvermijdelijk een keuze moeten worden gemaakt. Goed plannen is het enige wat er op zit bij zo'n groot aanbod.


Gay Milaan

De Italiaanse man, boeken vol zijn er over vol geschreven. Mooi, romantisch, moederskindjes, ijdeltuiten en gladde versierders... het is allemaal waar. Maar dan hebben we het wel over de Italiaanse man in het algemeen. In Milaan ligt het even iets anders en dat komt door de vele import Italianen die meer dan in andere plaatsen zelfstandig wonen en geen of weinig last hebben van de altijd alom aanwezige “Italiaanse Mamma” een instituut waar je in Italië niet omheen kunt.Het uitgaansleven is rijk en divers en moeilijk up to date te beschrijven. Een goede site om te bezoeken is: www.gaymilan.com Ook zijn er sauna's, de Metro Club Sauna (Via Schiaparelli 1) de Illumined, (Via Napo Torriani 12) en nog enkele die wat verder uit het centrum liggen. Voor outside cruising is het park “Parco Nord, La Fossa” aan de Piazza Leornado da Vinci erg populair een “vier en twintig uurs” gebeuren. Ook kun je een kijkje nemen op de Via Sammartini, de “gaystraat van Milaan” “en “de weg wijst zich vanzelf”. De openingstijden van bars en clubs varieren nogal maar er zijn clubs die tot zeven uur in de morgen doorgaan.De Italiaanse meren

De zomers zijn heet in Italie en zeker in de Italiaanse steden is het lang niet altijd aangenaam, zeker niet voor een langer verblijf in de hete zomermaanden. Het combineren van een bezoek aan de stad en de Italiaanse meren is dan ook zeker aan te bevelen en in de buurt is er keuze genoeg.

Gardameer

Het Gardameer (Italiaans: Lago di Garda) is het grootste meer van Italië. Het heeft een omtrek van 158,4 km en tot 350 meter diep. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Hoog boven de oostkust vinden we de Monte Baldo met zijn toppen, de Altissimo (2078 m), de Pozzette (2218 m) en de Telegrafo (2200 m). De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien, littekens van steenlawines, cipressen, olijfgaarden, wijngaarden en hier en daar wat huizen en een paar kleine dorpjes.

De westkust tussen Riva en Gargnano bestaat uit steile, soms loodrecht uit het meer oprijzende rotsen, met hoog boven de scherpe bergen uitstekende toppen van de Pari (1991m), Carone (1621m), Denervo (1460m) en de Pizzardo (1582m). De steile bergwanden worden doorsneden door een flink aantal nauwe valleien. Het meer ten zuiden van de bergwanden ziet er totaal anders uit. Hier zijn geen steile rotswanden en vlak langs de oever of in de rotsen uitgehouwen wegen.

Aan de westkant vanaf Gargnano is de oever vlak, alleen bij de Rots van Manerba wordt hij nog wat steil en hoog (218m). Maar hiervandaan vinden we tot Desenzano en Peschiera alleen maar vlakke grond en zo gaat het door tot de rots van San Virgilio bij Garda.
Iseomeer

Het Iseomeer of Meer van Iseo, oftewel Lago d'Iseo of Sebino, is een meer in de Noord-Italiaanse provincies Brescia en Bergamo. De huidige naam ontleent het aan de stad Iseo. In de Romeinse tijd had het de naam Sebinus Lacus. In het meer liggen enkele eilanden. Monte Isola is het grootste (4,5 km²) in een meer gelegen eiland van Italië. De twee andere, veel kleinere, eilanden heten Isola di Loreto en Isola San Pietro. Ten zuiden van het Iseomeer ligt de heuvelachtige streek Franciacorta, een belangrijk wijnbouwgebied. De belangrijkste plaatsen aan de Bresciaanse zijde zijn Iseo, Marone en Pisogne. Aan de dunnerbevolkte Bergamasker zijde: Sarnico en Lovere.

Lago Maggiore

Het meer is 212 km² groot, 60 km lang en maximaal 10 km breed. Het noordelijke deel ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. De oppervlakte van het meer ligt op 193 m boven zeeniveau. Het meer is maximaal 372 m diep, 179 m beneden zeeniveau. Zowel in Italië als Zwitserland ligt het meer in Italiaanstalig gebied. Bekende plaatsen langs het meer zijn Locarno, Ascona, Verbania, Luino en Stresa. Er liggen ook eilandjes in het meer. De bekendste zijn de Borromeïsche eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze eilandjes liggen in de grote baai of uitham van het meer naar het westen bij Verbania.


Het meer is, net als de andere grote Italiaanse meren, het Iseomeer en het Gardameer, in een van de ijstijden door een gletsjer uitgeslepen. Aan de zuidkant is daarbij een morenewal achtergelaten, die een soort natuurlijke dam vormt.

Het meer is sinds lange tijd een belangrijke toeristische trekpleister. Langs de oevers van het meer is een exotische beplanting ontstaan, met voornamelijk verschillende soorten palmen.
Rondom deze meren is er natuurlijk een grote toeristen industrie ontstaan met vele hotels en campings die in het zomer seizoen druk bezocht worden. Niet alleen door buitenlanders maar ook de "stadse Italiaan" zoekt in de zomermaanden hier zijn vertier en afkoeling. In de zomermaanden dus geen plaatsen om zomaar op de bonnefooi naar toe te gaan in de hoop een goede overnachtingsplaats te vinden. Plan het goed en Italië zal onvergetelijk blijken te zijn.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Lombardia en Milaan onvergetelijk mooi...

Redaktie, in Reizen en weekendtrips op 21 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN REIZEN EN WEEKENDTRIPSIN NUMMER 213


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media