Back to Top
Woensdag 14 Nov
86212 users - nu online: 1290 people
86212 users - nu online: 1290 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Overvloedige lof voor nieuwe club Church


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 13 oktober 2008

This article is also available in English


De verf was amper droog toen de gloednieuwe cruise-club Church precies op tijd voor Gay Pride begin augustus de deuren opengooide. Na jaren waarin de ene na de andere club werd gesloten (denk aan iT, Roxy, Mazzo) kan Amsterdam zich eindelijk beroemen op een nieuwe zaak, en, wat nog belangrijker is, in de Kerkstraat, de oorspronkelijke homostraat van Amsterdam.

Achter de nieuwe club zit Stichting GALA, die al meer dan vijftien jaar actief is in het promoten van homo-Amsterdam en die bekendheid geniet door, onder andere, de zonder winstoogmerk georganiseerde feesten op het Homomonument. Gevormd als ze is door een eclectische groep vrijwilligers, is GALA een organisatie die moeilijk te categoriseren valt.

Richard Keldoulis van GALA: “We hebben een kernploeg van ongeveer achttien vrijwilligers die varieert van creatieve tot technische typjes en van vuistneukers tot onvervalste nichten. Club Church weerspiegelt iets van iedereen en is dus moeilijk in een hokje te stoppen. Het is geen leerclub zoals je die in de Warmoesstraat zou verwachten, en het is geen doorsnee dansclub. We concentreren ons op de cruisers, maar we hebben ook een feest zoals het Hoerenbal, dat voor iedereen openstaat en veel trava’s trekt. Verder organiseren we sportkleding-party’s en later in het jaar beginnen we met lesbo-feesten. Bovendien zijn we met vrienden in gesprek over de start van Turkse en Arabische homofeesten.”

“Eigenlijk is haast iedereen positief over de club. We bieden veel voorzieningen die andere clubs niet kennen en omdat een groot deel van het werk door vrijwilligers wordt gedaan is iedereen vriendelijk en enthousiast, wat je niet overal in Amsterdam aantreft.”

“Er was een eigenaar van een homozaak - wiens naam ongenoemd zal blijven - die ons belde en tegen ons te keer ging omdat we het lef hadden een nieuwe zaak te openen. Hij had het gevoel dat we concurrentie voor hem zijn. Hij begon daarna met het opbellen van elke afdeling van het stadhuis die hij kende en probeerde de sluiting van Church af te dwingen voordat we maar geopend waren. Dat is tamelijk bedroevend en teleurstellend, maar we zijn vastbesloten te doen wat we willen doen en we weten dat dit soort club precies is wat Amsterdam nodig heeft om de eretitel Gay Capital terug te veroveren.”Aangezien de hele club in zes weken opnieuw in het leven geroepen moest worden, was er geen tijd voor een complete renovatie. “We lieten de basisinrichting van de club zoals die was en bouwden alleen wat nodig was, zoals een rokersruimte, een paar cabines en veel kleine extra’s. Het is grillig, met elementen zoals op de bovenverdieping de ongelijkvloerse overbrugging die op een boomstronk rust en de kroonluchters, maar dat past bij ons team. We wilden iets met een kronkel, we zijn er niet in geïnteresseerd gewoon een kloon van andere clubs te maken.”
Wil je weten waar alle drukte om draait, val dan eens een keer bij Church binnen en oordeel voor jezelf.
Kerkstraat 52 (bij de Leidsestraat), Amsterdam, www.clubchurch.nl

Woensdag, 20.00 uur: Naked Bar
Donderdag, 20.00 uur: Mr B Heaven, kinky night
Vrijdag, 22.00 uur: P.O.P. Pants Only Party
Iedere tweede en laatste zaterdagmiddag van de maand: (Z)onderbroek, ondergoedfeesten
Zaterdag, 22.00 uur: 1ste: Perverts; 2de: Military Action; 3de: Hoerenbal; laatste zaterdag van even maanden: Ladz 

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Mister B& B
Ontdek de wereld, Ervaar je PrideMeer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 205
Meer van Redaktie

Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media