Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1027 people
86447 users - nu online: 1027 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Naar de USA reizen steeds moeilijker


door Redaktie in Reizen en weekendtrips , 09 september 2008

This article is also available in English


Wie vanaf dit najaar naar Amerika reist, moet verplicht een vragenlijst op internet invullen, ten minste drie dagen voor vertrek. Tot nog toe hadden Nederlanders - en de meeste andere EU-burgers - geen visumplicht voor de VS. Wel moesten reizigers aan boord van vliegtuig of schip een groen visumpapiertje invullen. De VS wil daarvan af. Om van tevoren te kunnen bekijken wie er naar het land reist, moeten reizigers vanaf augustus maximaal drie dagen voor vertrek een vragenlijst via internet invullen. Wie dat niet doet, loopt kans bij aankomst in de VS de toegang te worden geweigerd.

Met deze maatregel is ook het aantrekkelijke “laatste moment” boeken niet meer mogelijk, ook minder dan drie dagen van tevoren besluiten een weekend New York te gaan doen is daarmee van de baan. Volgens het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, sinds 2001 verantwoordelijk voor de strijd tegen het terrorisme, is er geen sprake van een terugkeer van de visumplicht. Het ministerie ontkent dat de maatregel bedoeld is om meer mensen de toegang tot het land te ontzeggen. "Maar het is naief om te denken dat iemand die niet visumplichtig is, geen gevaar zou kunnen zijn."

Een eenmaal ingevulde lijst blijft twee jaar geldig, maar hij kan alleen worden ingediend als daarop een vluchtdatum staat - op de bonnefooi indienen is er dus niet bij.

Ondanks de nieuwe maatregel zullen reizigers bij aankomst in de VS nog altijd een foto van zich moeten laten maken en vingerafdrukken afstaan. Het vreemde is...de visumbepalingen voor Amerikanen die naar Nederland reizen, worden niet aangepast...

Welke gevaren er kleven aan internet-registratie blijkt uit het volgende.Informatie visumaanvragers Indonesië op straat

De gegevens van 25 duizend Nederlanders die een visum voor Indonesië hebben aangevraagd liggen op straat door een lek in de website van de Indonesische ambassade. Een student vertelde in RTL Nieuws dat hij bij toeval de gegevens van andere aanvragers tegenkwam. Het gaat om gegevens als namen, adressen, paspoortnummers en data van aankomst en vertrek. Als criminelen de hand weten te leggen op die gegevens kunnen ze valse paspoorten aanvragen en zo bijvoorbeeld creditcards krijgen. Het slachtoffer draait daarvoor op, zegt een IT-deskundige in de uitzending.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Naar de USA reizen steeds moeilijker

Redaktie, in Reizen en weekendtrips op 15 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN REIZEN EN WEEKENDTRIPSIN NUMMER 203


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media