Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 869 people
86447 users - nu online: 869 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point - Retrospectief


door Eric Rozenboom in Columns & Opinie , 01 september 2008

This article is also available in English


To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

Normaal gesproken heb ik niet zo veel moeite om deze bladzijde vol te krijgen met tekens die dan weer woorden vormen, maar voor deze keer moest ik heel goed nadenken. Wat ga je namelijk opschrijven als je tien jaar bestaat? Ga je alle leuke herinneringen oprakelen van de afgelopen tien jaar of ga je vooruitkijken op de komende tien jaar?


Feit blijft dat er tien jaar geleden, tijdens de Gay Games in Amsterdam, een allochtoon voor nodig was om te bedenken dat in de Gay Capital of Europe (zoals wij ons destijds plachten te noemen) behoefte was aan een informatiekraam die vooral gewoon op straat onder de mensen staat. Gewoon op de Westermarkt naast het Homomonument. In het begin een kar waarbij het personeel het nog zonder plaspauze moest doen. “Did Richard think, that I had an iron bladder?!,” aldus het commentaar van een vrouwelijke collega van het eerste uur. Tegenwoordig uitgegroeid tot permanente kiosk met plaspauze voor het personeel, hoewel ik begrepen heb dat het fonteintje in de kiosk ook wel eens dienst doet als “hoge nood opvang.”

In de negen jaar dat ik nu bij Pink Point werk, wordt mij vaak gevraagd of ik vervelende opmerkingen naar mijn hoofd krijg. Eigenlijk nooit, moet ik dan antwoorden, of het moet die ene keer zijn geweest dat een keurige man in pak met aktetas in de - toen nog - zeecontainer stapte, even rondkeek en me vertelde dat hij het vies vond wat ik deed.

Nu was ik op dat moment wisselgeld aan het teruggeven en ik weet uit ervaring dat geld inderdaad vol met bacteriën zit, dus ik denk dat hij dat bedoelde. Want geloof me, mannenseks heeft voor mij echt niks met vies te maken. In de afgelopen jaren heb ik veel feesten zien komen en gaan, maar de leukste was toch wel het Jordaan Festival. Zoals misschien bekend is, wordt het feest afgeschermd met dicht hekwerk.


Zo ook de eerste keer rond de Westertoren. Ik kon met geen mogelijkheid de kiosk meer in. Dus ik naar de organisator, Jan de Bie, toe met het vriendelijke verzoek om de hekken een stuk van de kiosk te plaatsen.

“Kan je die tent niet effe een stukkie opschuiven kerel, dat zou voor ons een stuk makkelijker zijn!” Nou is mijn makke dat ik vaak het gemiddelde IQ van de medemens overschat, maar even de kiosk, een gevaarte van 1500 kilo, opschuiven... Ja natuurlijk, laten we er even de schouders onder zetten, Jan. Na flink wat bekwerk, zonder tong overigens, konden we toch tot overeenstemming komen, namelijk dat zijn hekken gewoon een stukje werden opgeschoven, zoals het op de tekening stond.

Tien jaar Pink Point is zeker iets om bij stil te staan en zoals het er nu naar uit ziet zijn er genoeg nieuwe plannen voor zeker nog eens tien jaar. Want zolang er mensen op straat worden aangevallen omdat ze anders zijn dan het gemiddelde (whatever that may be...), zal er behoefte zijn aan een kiosk, midden op straat in Amsterdam, waar we informatie verstrekken aan iedereen die het maar horen wil. Chapeau Richard en alle vrijwilligers die bij Pink Point actief zijn!
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ERIC ROZENBOOMMEEST GELEZEN VAN ERIC ROZENBOOM

Pink Point - Retrospectief

Eric Rozenboom, in Columns & Opinie op 07 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 203


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media