Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 912 people
86447 users - nu online: 912 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Jelle and the city


door Jelle Houtsma in Columns & Opinie , 26 augustus 2008


Homomuseum moet er komen

Een eerste inventarisatie van reacties uit partijen uit de stadsdeelraad lijkt te wijzen op de bereidheid om, in de aanloopfase van dit museum, het museum financieel te ondersteunen. Bijvoorbeeld door stevig bij te dragen in de opstart kosten van het museum. Of door het pand voor een beperkte periode ‘om niet’ te verhuren. Tegelijk zijn alle partijen het er wel over eens dat het Rijk of de gemeente Amsterdam het Nederlandse Homomuseum op korte termijn moeten gaan ondersteunen. Opname van het Nederlandse Homomuseum in het Amsterdamse Cultuurbeleid lijkt voor de meeste partijen daarvoor absoluut noodzakelijk


`Roze Huis` een interessante optie

Een interessante optie die ook weer in beeld komt is de combinatie van een Homomuseum met een ´Roze Huis`. Het `Roze Huis` is het idee dat Amsterdam behoefte heeft aan een homocultureel trefcentrum. Simpel gezegd: Een gebouw waar allerlei kleine en grote homo-organisaties hun activiteiten kunnen aanbieden. En tegelijk een gebouw waar vernieuwende initiatieven een kans krijgen.

Om het in de woorden van Gijs Korthof, fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam Centrum te formuleren: “Een museum heeft de neiging tot stilte. Het Roze Huis zorgt voor het noodzakelijke rumoer. De combinatie is perfect”.

Het idee van zo’n multifunctioneel homocentrum wordt ook door diverse homo-organisatie bepleit. Om dit idee een kans te geven zal het nodig zijn dat het stadsdeel Centrum én de gemeenteraad van Amsterdam zich achter dit idee scharen.

"Geld op tafel". Het is de vraag of dat gaat lukken. En daarmee de lakmoesproef hoe serieus stadsdeel en gemeente het Nederlands Homomuseum beoordelen.foto: Het enige gay museum ter wereld bevindt zich in Kreuzberg - Berlijn

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik
GERELATEERDMEER VAN JELLE HOUTSMAMEEST GELEZEN VAN JELLE HOUTSMAaug 2016       


dec 2018        lengte: 4 min.
Jelle and the city

Jelle Houtsma, in Columns & Opinie op 01 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 203


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media