Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1264 people
86407 users - nu online: 1264 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Veilige seks belangrijk, maar betalen voor condooms...


door Redaktie in Health & Body , 12 augustus 2008

This article is also available in English


Homomannen gebruiken eerder condooms als die gratis worden verstrekt dan als ze die zelf moeten meenemen. Dit blijkt uit onderzoek dat GGD Amsterdam in opdracht van Schorer uitvoerde in sekslocaties in Amsterdam en Rotterdam. Van de respondenten die aangeven 'geen condoom te gebruiken als men daar zelf voor moet zorgen' gebruikte één op de vijf toch een condoom als die gratis werd verstrekt op de bezochte locatie. In Amsterdam worden gratis condooms verstrekt op sekslocaties.

Voor het effectonderzoek zijn 848 respondenten in Amsterdam gevraagd naar hun condoomgebruik en hun waardering van de gratis verstrekking. In Rotterdam werden twee vergelijkbare metingen verricht, voor en na introductie van gratis condooms onder in totaal 537 respondenten. Daarnaast zijn eigenaren en medewerkers van sekslocaties in Amsterdam geïnterviewd over hun ervaringen met het initiatief.

Zowel in Amsterdam als in Rotterdam is de intentie om op sekslocaties veilige seks te hebben hoog: 80% gebruikt altijd condooms. Van belang is vooral de plaats waar condooms worden aangeboden: bezoekers geven aan eerder een condoom te gebruiken als die vrij verkrijgbaar is dan wanneer ze die bij de barman moeten vragen. Dispensers bij de ingang van de darkroom is het devies.


Het onderzoek maakt onderdeel uit van het in 2007 gestarte project ‘Veiliger Sekslocaties’, een samenwerkingsinitiatief van Schorer, eigenaren van sekslocaties en organisatoren van seksfeesten voor mannen die seks hebben met mannen.

Voor Schorer is het onderzoeksresultaat reden om zich te blijven inspannen voor veiliger sekslocaties. Inmiddels werken Schorer en de deelnemende sekslocaties aan betere voorlichtingsmaterialen. Ook wordt onderzocht of de kostprijs van condooms en glijmiddel verder omlaag kan.

Op woensdag 4 juni worden de resultaten van het onderzoek aangeboden aan Marijke Vos, wethouder Zorg van de gemeente Amsterdam.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Veilige seks belangrijk, maar betalen voor condooms...

Redaktie, in Health & Body op 18 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN HEALTH & BODYIN NUMMER 203


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media