Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 1006 people
86442 users - nu online: 1006 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Horeca News


door Redaktie in Algemeen , 26 maart 2008

This article is also available in English


Stablemaster moet sluiten

De Stablemaster aan de Warmoesstraat 23 is per 1 januari zijn drankvergunning kwijt. Uitbater Tony Starr heeft van stadsdeel Centrum te horen gekregen dat zijn pand niet bestemd is voor seksfeesten. De Stablemaster staat al jaren binnen het homowereld bekend om zijn 'jackoff party's', en safeseksfeesten. De laatste is intussen gehouden, die volgens de eigenaar goed werd bezocht. Bij het café hoort ook een hotel met acht kamers. De Stablemaster werkte met een gesloten deur.


''Anders worden we net als de andere homozaken in de Warmoesstraat lastiggevallen door dronken voorbijgangers.'' De Stablemaster was ook erg populair bij de buitenlandse gay toerist. Het stadsdeel wil de vergunning alleen verlengen als de bar zich als een open café profileert. Maar volgens Starr kan hij zijn zaak zo met geen mogelijkheid winstgevend exploiteren. Tony Starr denkt dat hij het slachtoffer is geworden van de door de gemeente gewenste schoonmaakbeurt voor de binnenstad. ''We moeten dicht, ook al zijn we een volstrekt legale zaak en hebben we nooit voor overlast gezorgd.''

Homohoreca: Amsterdam is uit, Arnhem is in!

Bezoekers van GaySite konden een jaar lang stemmen op hun favoriete homohoreca in de Homohoreca Verkiezing 2007. Opvallende afwezige in de uitslag is Amsterdam. In drie categorieën staat een Arnhems bedrijf in de Top-3. De stad profileert zich sinds enige tijd als roze uitgaansstad. De diverse homohoreca in de provinciehoofdstad werken goed samen: de uitbaters van Amsterdamse homotenten moeten maar eens naar Arnhem op studiereis. Op de Gay Pride na, viel Amsterdam niet eenmaal in de prijzen. Kennelijk hebben veel stemmers niet zo veel meer op met de homohoreca in de hoofdstad. De verkiezing was onderverdeeld in vier categorieën.

Iedere maand startte een nieuw onderzoek en konden kiezers opnieuw stemmen. Uiteindelijk werden in de voorrondes een kleine 36.000 stemmen uitgebracht. De tien beste scorende bedrijven van de eerste elf maanden deden in december mee in de grote finale. De Rotterdamse discotheek Gay Palace, die dit jaar een tijd haar deuren moest sluiten, maar door tussenkomst van de rechter weer open mocht, eindigde in de categorie ‘Discotheken’ op de eerste plaats met 27,5% van de stemmen. Club Style uit Arnhem werd tweede (17,4%) en Club Entrance uit Apeldoorn derde (15,1%).De beste homosauna 2007 was volgens de lezers niet de Amsterdamse sauna, die zichzelf sinds jaar en dag in advertenties ‘de beste sauna van Nederland’ noemt. Eerste werd de twee jaar oude Arnhemse sauna Steamworks (27,7%), voor sauna Tibet uit Eindhoven (13,7%) en sauna ’t Bolke uit Enschede (11,8%). In de categorie (dans)café’s werd café Kabberdoes uit Den Bosch eerste (25%), eetcafé Den Enghel uit Almere tweede (15%) en Capella café uit Arnhem derde (14,8%). Het populairste homofeest is het Utrechtse PANN-feest (40,2%); de Gay Pride van Amsterdam werd tweede (16,8%) en Roze maandag in Tilburg derde (10,2%).
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Horeca News-


Reactie van gaymasseur dd. 26 maart 2008
ach ja amsterdam heeft het allang niet meer..verlopen zootje en bovendien veel te hoge prijzen...is toch idioot dat een verlopen tent als de exit entree durft te vragen.
gewoon drankprijzen naar beneden...en eens iets nieuws openen...de exit sluiten..die sjoerd kooistra wordt steeds rijker over de ruggen van de gays..weg met dat figuur.


Reactie van jaap dd. 27 maart 2008
gedeeltelijk mee eens..
drank en parkeren zijn te duur..

Maar cafe Prik is relatief nieuwe leuke tent, hotspot is nieuw leven in geblazen, mon martre nieuwe eigenaar..

dus misschien komt het nog goed!

Als stad bestuur beetje mee werkt..


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Horeca News

Redaktie, in Algemeen op 01 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media