Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 988 people
86442 users - nu online: 988 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Discussie over verplichting homo-emancipatie op scholen barst los


door Redaktie in Algemeen , 14 februari 2008


Op 18 februari organiseert Empowerment, kenniscentrum seksuele diversiteit in het onderwijs, een symposium over de vraag of homo-emancipatie verplicht moet worden op scholen. De homobeweging vroeg in de afgelopen twee jaar geregeld om een verplichting vanwege de weigering van scholen preventief aandacht te besteden aan de bestrijding van homofobie.

Geen specifieke aandacht gewenst

Het is een bekend feit dat scholen zeer aarzelend staan tegen specifieke aandacht voor homo-emancipatie. Scholen vinden specifieke aandacht voor een thema weel vaker ongewenst. Maar de desinteresse voor homoseksualiteit is opvallend, vergeleken met soortgelijke onderwerpen als loverboys, breezer seks en internet dating.

Vraag om verplichting

De vraag om een vorm van verplichting komt nu geregeld terug. Nog onlangs kwam de VVD in de 2e kamer met een door het COC ingefluisterde motie om homoseksualiteit in de kerndoelen op te nemen. Begin 2007 kwam de PvdA met een motie om bestrijding van homofobie op te nemen in het veiligheidsplan. Beide moties werden verworpen; de weerstand tegen meer regelgeving voor scholen is groot.

In 2003 kwam de onderwijsinspectie met richtlijnen voor de bestrijding van homofobie, maar beleid is op scholen zo afwezig dat specifieke controle weinig zin heeft. Bovendien heeft de inspectie geen sancties. De Commissie Gelijke Behandeling constateerde begin 2007 dat preventief beleid tegen homofobie nog niet verplicht is, waardoor docenten en leerlingen zwak staan als zij daarom vragen. Volgens de Commissie ligt het initiatief nu bij de regering.

Nieuwe informatie over het effect van schoolbeleid

Het symposium vindt plaats omdat Empowerment en het APS in de afgelopen jaren met scholen experimenteerde rond de integratie van homobeleid in breder beleid rond sociale veiligheid. Daardoor is er nu nieuwe informatie beschikbaar over de vraag hoe impliciet of expliciet het beleid zou moeten zijn.
Op de dag presenteren Empowerment, het APS en de Rutgers Nisso Groep de werkwijze op scholen en de resultaten van het effectonderzoek.

Op basis van het onderzoek, maar ook op basis van onze ervaring met schoolbegeleiding, schreef Empowerment een boekje met tips voor schoolmanagers, dat zij op deze dag presenteert.Datum en tijd
Datum: 18 februari 2007 van 13:30 uur tot 17.00 uur
Locatie: In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, Utrecht
Aanmelden via info@empower-ls.com

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Discussie over verplichting homo-emancipatie op scholen barst los

Redaktie, in Algemeen op 20 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media