Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 988 people
86447 users - nu online: 988 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel - Hiv-chantage


door De Ket in Scene , 21 december 2007

This article is also available in English


Lieve Noorderburen,

Voor zover we van een nazomer kunnen spreken, geraakte ik een paar weken geleden toch op een doordeweekse nazomeravond op het gezellige buitenterras van de Plattesteen, in het hartje van de Brusselse homobuurt. Ik had een afspraak met een vriend voor een aperitiefje, kwestie van wat bij te kletsen over ditjes en datjes. Het was nu eenmaal een tijdje geleden.


Na de verplichte geplogenheden over onze belevenissen op het werk, kwamen we – hoe kan het ook anders – terecht bij onze homoseksuele medemensen. En daar valt, zoals de traditie het wil, heel veel over te vertellen.

Meestal komt hij wel met sappige verhalen op de proppen. Wie nu bij wie is, en vooral: waarom die het met die heeft uitgemaakt. Of wie nu bij wie is. Hij kent echt alle verrassende nieuwtjes, een garantie voor heel wat amusement bij een lekker glaasje alcohol.

Toch slaat de geamuseerde toon heel vlug over. Hij begint te vertellen over een heel goede vriend van hem (die ik niet ken), die er niet in slaagt zijn vriend-nietsnut het huis uit te zetten. Reden: de vriend die hij kent is seropositief en wanneer zijn goede vriend de relatie met die partner in kwestie zou verbreken, dan zal de verworpene aan iedereen die ze kennen, luidkeels van de daken schreeuwen dat hij seropositief is.

Nu ja, aan iedereen... De intieme vriendenkring van de man in kwestie is er blijkbaar al van op de hoogte en heel verwonderd zullen die niet opkijken. Anders is het met café- en uitgaansvrienden. Hen vertel je niet onmiddellijk al je privé- en gezondheidsgeheimen en dat blijkt nu net de doelgroep van die rancuneuze partner te zijn.


Gelukkig ken ik de man niet. Anders had ik hem wellicht, tussen pot en pint, eens goed de levieten gelezen. Om toch maar duidelijk te maken hoe verwerpelijk hiv-chantage eigenlijk wel is. En wellicht is de ongelukkige partner geen alleenstaand geval op zich.

Ondergetekende heeft weet van homoseksuele aasgieren die enkel en alleen gretig op zoek zijn naar welwillende seropositieven. Wellicht spelen net zij met de mogelijkheid om vroeg of laat chantage te plegen.

Uiteraard zijn er homo’s die er geen enkel probleem mee hebben om een relatie met een hiv-positieve persoon aan te gaan. Echte liefde en vriendschap overstijgen dit probleem.

Wellicht gaat hiv-chantage ook niet tot de homoseksuele gemeenschap beperkt blijven. Of misschien gebeurt het al? Wat als een jaloerse collega ontdekt dat je met hiv besmet bent? Wat als je directe overste het via via te weten komt? Gedaan met promoties allicht.

De Verenigde Staten, Rusland, Singapore en nog vele andere landen geven buitenlanders geen verblijfsvergunning meer wanneer het medische onderzoek uitwijst dat de aanvrager seropositief is. Naast het feit dat dit niet alleen discriminatoir is, is ook dit een even verwerpelijke vorm van hiv-chantage.

En probeer maar eens in België een levens- of hospitalisatieverzekering te krijgen als je seropositief bent. En wie zegt dat die verkregen informatie volledig veilig is? Niemand. En wanneer net die gevoelige informatie zelfs niet meer bij je partner veilig is, waar gaan we dan nog naar toe?

Ik hoop van harte dat die vriend in kwestie de moed (en de ballen) heeft om dat stuk crapuul het huis uit te gooien. Ik wil zelfs nog een handje komen toesteken, kwestie dat het wat vlugger gaat...

Je toegenegen,

De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel - Hiv-chantage

De Ket, in Scene op 25 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN SCENEIN NUMMER 195


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media