Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1014 people
86447 users - nu online: 1014 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Kooistra koning homohoreca


door Redaktie in Algemeen , 13 december 2007

This article is also available in English


Teleurgestelde bezoekers vrezen nog veel meer van hetzelfde

Horecatycoon Sjoerd Kooistra heeft Bar Arc in de Reguliersdwarsstraat gekocht. Kooistra bood volgens eigenaren Rob de Jong en Angelique Schippers zo veel geld dat zij zijn bod niet konden afslaan. ''Hij bood zo'n mooi bedrag dat we ons kind hebben verkocht,'' aldus De Jong. Om hoeveel geld het gaat, wil hij niet zeggen. Kooistra, die in de Reguliersdwarsstraat ook eigenaar is van April, Exit, Soho en Downtown, aasde al jaren op de bar en voerde daarover al vele gesprekken met hen.


Met deze aankoop heeft hij nu de straat in handen. Een monopolie dus of te wel “nog veel meer van hetzelfde”. ''De Arc zal worden gepacht door Sjors Berends en zijn compagnon Andreas, die ook April, Exit, Soho, Luxembourg, Dante en Dantzig van Kooistra hebben gepachten. Volgens de bezoekers van de straat zal het “avontuur” van het uitgaan in deze bekende uitgaansstraat nu wel helemaal verdwijnen. De zaken beginnen steeds meer op elkaar te lijken en concurrentie is er nu helemaal niet meer.

Alle zaken zijn nu dus van dezelfde pachter, dus of je nu in de ene of de andere zaak komt dat maakt allemaal toch niets meer uit omdat het geld toch bij dezelfde pachter terecht komt, dus waarom zou zo’n pachter veel moeite voor zo’n zaak doen. Concurrentie is er niet meer, dus waarom zou je nog speciale dingen organiseren. Het gaat steeds onpersoonlijker worden zo zegt Jeroen, tot voorkort zeer regelmatige bezoeker van de “Reguliers”.

Maar het is inderdaad zo dat het met het overgaan van de ARC de laatste bar verdwenen is die in deze straat nog wat aparts had. Tegenwoordig ga je ook niet meer naar een bar in deze straat, maar je gaat naar de “Reguliers”.

In welke bar je terecht komt maakt geen ene moer meer uit want op een gegeven moment kom je toch steeds weer dezelfde mensen tegen, aldus een teleurgestelde Jeroen.

De personeelsleden - velen werken al sinds de begintijd bij de Arc - waren in eerste instantie geschokt toen zij vernamen dat Kooistra de bar in handen zou krijgen. Kooistra wordt 1 december eigenaar van Bar Arc.2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Kooistra koning homohoreca

Redaktie, in Algemeen op 17 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media