Back to Top
Dinsdag 10 Dec
86388 users - nu online: 1361 people
86388 users - nu online: 1361 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Eis tegen Canadese potenrammers 8 en 4 maanden cel


door Redaktie in Algemeen , 10 december 2007

This article is also available in English


Voor de Rechtbank in Amsterdam heeft het Openbaar Ministerie acht maanden respectievelijk anderhalve maand cel geëist tegen twee 22-jarige Canadese militairen voor de mishandeling van een homo. Het tweetal heeft volgens justitie een 28-jarige man afgelopen voorjaar in Amsterdam in elkaar geslagen. De soldaten zouden voor de mishandeling eerst naar de geaardheid van de man hebben gevraagd, maar dat ontkennen ze.

Eric W. hoorde acht maanden tegen zich eisen omdat hij bekende het slachtoffer in het gezicht te hebben geslagen. Zijn maat Brian D. zei dat hij zich niets meer van het voorval kon herinneren. Justitie eiste tegen D. naast de anderhalve maand cel, de tijd dat hij vastzat, verder een werkstraf van 100 uur. Het OM eiste tevens dat beide militairen ook een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen van ruim 7800 euro. De twee soldaten hadden drie maanden in Afghanistan gezeten toen ze voor een vakantie naar Amsterdam kwamen.

Na een nachtje stappen op 26 mei kwamen ze in de Vijzelstraat vier mannen tegen, met wie ze een gesprek aanknoopten over een 'dog tag' - identiteitsplaatje - dat een van hen aan een ketting droeg. Dit escaleerde toen de militairen er grapjes over maakten en hem uitmaakten voor het Engelse scheldwoord 'fag'. Er ontstond een gevecht waarbij een andere man hard in zijn gezicht werd geslagen. Hij belandde met scheuren in zijn schedel, een gebroken neus en ernstig hersenletsel in het ziekenhuis.De soldaten verklaarden dat ze niet wisten dat het om homo's ging. ''Dat hoorde ik pas op het politiebureau'', aldus W.

Hij vertelde dat hij 'fag' ook gebruikt als 'idioot'. ''Ik vond het idioot dat hij een dog tag droeg, terwijl hij niet in dienst was.''

In afwachting van hun proces werken de soldaten op de NAVO-basis in Brunssum. Na een veroordeling wacht het tweetal nog sancties van de Canadese legerleiding.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Eis tegen Canadese potenrammers 8 en 4 maanden cel

Redaktie, in Algemeen op 16 december 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN ALGEMEENIN NUMMER 195

In het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media