Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 982 people
86447 users - nu online: 982 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vaticaan ontslaat hoge homosexuele priester


door Redaktie in Algemeen , 09 december 2007


Een hoge Italiaanse priester is door het Vaticaan uit zijn ambt gezet. Hij is volgens het Vaticaan de anonieme priester die op een tv-zender heeft verteld over zijn seksleven als homo. In de uitzending op een Italiaanse kabelzender spraken enkele priesters vermomd en met vervormde stemmen over hun homoseksualiteit. Toch heeft het Vaticaan een van hen herkend aan de hand van de inrichting van de kamer waar de opname zijn gemaakt. Het Vaticaan heeft zijn naam niet vrijgegeven, de man wordt door het Vaticaan alleen met zijn titel 'monseigneur' aangeduid.

Hij heeft een hoge functie bij de Congregratie voor de geloofsleer. Dit machtige curie-orgaan stond tot aan zijn benoeming tot Paus onder leiding van Jozef Ratzinger. Paus Paulus III stichtte deze congregatie in 1542. Toen stond zij bekend als de Heilige Congregatie van de Universele Inquisitie, kortweg “Inquisitie“ genoemd, met een eigen kerkelijke rechtbank, die vele tienduizenden “ongelovigen en ketters” de dood in joeg doormiddel van marteling en de brandstapel.

In de uitzending zou de bewuste monseigneur hebben gezegd dat hij seks met mannen niet beschouwt als een zonde. De roomskatholieke kerk ziet homoseksualiteit echter wel als zodanig. Volgens een woordvoerder buigt het Vaticaan zich nu over mogelijke verdere stappen tegen de man. "We behandelen zijn zaak met de nodige respect, ook al heeft hij fouten gemaakt."Priester 'deed onderzoek' naar homofilie

De priester verklaarde later tegen de krant La Repubblica dat hij niet homoseksueel is en deed zich alleen als zodanig voor omdat hij onderzoek deed naar "degenen die de kerk schade berokkenen met homoseksuele activiteiten". Dat heeft de priester althans zelf gezegd in een zondag gepubliceerd interview met de krant La Repubblica. Stenico deed zich naar eigen zeggen voor als homoseksueel in verband met een psychoanalytisch onderzoek. Hij zei in het interview met La Repubblica dat hij beter wilde begrijpen wat de beweegredenen waren van de jongeman.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Vaticaan ontslaat hoge homosexuele priester

Redaktie, in Algemeen op 13 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media