Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1022 people
86447 users - nu online: 1022 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Serieuze Zaken Studioos/Rob Malasch


door Redaktie in Algemeen , 07 december 2007

This article is also available in English


Lou Reed's New York. Van 11 oktober t/m 15 november. ''New York, dat is mijn DNA'', luidt een uitspraak van multitalent Lou Reed - vooral bekend als singer/songwriter - over zijn geboortestad. Deze expositie toont onder meer fotografische impressies van de stad die nooit slaapt, waar Lou Reed nog altijd woont en die hem blijft boeien. Bilderdijkstraat 66 (020-4275770) wo t/m za 12:00-18:00 en 1ste zo v/d maand 12:00-17:00

Donderdag luistert Lou Reed de Andy Warholtentoonstelling in het Stedelijk Museum op. Behalve popmuzikant is hij ook fotograaf. In de Amsterdamse galerie Serieuze Zaken ging gisteren zijn eigen tentoonstelling Lou Reed's New York van start. Lou Reed zelf is er nog niet, maar de galerie “Serieuze Zaken” is al behoorlijk vol. Dat is een lekkere binnenkomer voor een kunstenaar, zou je denken. Maar galeriehouder Rob Malasch kunt zijn pappenheimers en denkt daar heel anders over. ''Dames en heren, wilt u allemaal de galerie weer verlaten?'' laat hij met, opmerkelijk luidde stem weten . ''Lou Reed kan elk moment komen en als hij ziet dat jullie allemaal al binnen zijn, keert hij subiet weer om. Hij moet zelf als eerste naar binnen.'' Gedwee voldoet iedereen aan het verzoek.

Na ruim twintig minuten is hij daar dan eindelijk en na weer een kwartier mag het publiek naar binnen. De fans, de meesten van middelbare leeftijd, drommen meteen naar de tafel waar achter hij plaats neemt om te signeren. Maar dat is de bedoeling niet, Rob Malasch grijpt in: ''Zeg, kijken jullie ook wel naar de foto's?'' Lou Reed's New York heet de tentoonstelling, die eerder al te zien was in de stad die onderwerp is van de foto's is.

We zien veel, heel veel, kantoorgebouwen, wolkenluchten, en de Hudson rivier. Sommige foto's zijn in kleur, andere in zwart-wit. Sommige zijn scherp, sommige wazig. Het is moeilijk voor te stellen dat er veel belangstelling voor de foto's zou zijn als de naam Lou Reed er niet aan was verbonden. Heel opvallend aan de foto's is de bijna afwezigheid van mensen. Daarvan lopen er toch miljoenen van in het rond in New York, maar in het New York van Lou Reed bestaan mensen blijkbaar niet.Barbed Light one of the photo's made by Lou Reed


Stedelijk Museum CS
Andy Warhol - Other voices, other rooms. Van 12 oktober t/m 13 januari. Films, foto's, video's, installaties en portretten van Andy Warhol. Zie voor meer informatie pagina en een afbeelding pagina 37. Oosterdokskade 5 (5732911) dagelijks 10:00-18:00

Het beeld van de vorige eeuw is niet compleet zonder het oeuvre van Andy Warhol (1928-1987). Marilyn, Elvis, het tomatensoepblikje van Campbell, wie kent ze niet de Warhols iconen van de populaire cultuur van de vorige eeuw? Het Stedelijk Museum in Amsterdam werpt vanaf 12 oktober met de tentoonstelling 'Other voices, other rooms' een heel ander licht op de kunstenaar: namelijk als de man van briljante ideeën.

De titel van de Warhol-tentoonstelling in het Stedelijk Museum, 'Other voices, other rooms', is dezelfde als die van het boek van Truman Capote uit 1948. De roman was een enorme hit die weken lang op nummer één van de bestsellerlijst van The New York Times stond. . Op de foto van Harold Halma ligt Truman Capote als een soort held op de bank en kijkt ons aan met een blik die dwars door je heen kijkt, alsof hij niemand ziet staan.
Twee iconen van de vorige eeuw nu met werk in Amsterdam, de moeite van een bezoek meer dan waard.


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Serieuze Zaken Studioos/Rob Malasch

Redaktie, in Algemeen op 11 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media