Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1028 people
86447 users - nu online: 1028 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Jamal Turkmani mag voorlopig blijven


door Redaktie in Algemeen , 05 december 2007

This article is also available in English


De Libanese homoseksuele asielzoeker Jamal Turkmani wordt voorlopig niet uitgezet. Hij wordt vandaag vrijgelaten uit het Uitzetcentrum in Soesterberg en mag in ons land de definitieve uitspraak over zijn asielaanvraag op 27 november a.s. afwachten. Dat is de uitspraak van de rechter in de zaak die zijn advocaat aanhangig had gemaakt om directe uitzetting door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te verhinderen.

Naar verluidt gaat de IND tegen deze uitspraak niet in hoger beroep. Zijn advocaat, zijn vrienden en organisaties zoals COC Nederland, Embrace Pink, FemFusion en Stichting Vrienden van de Gaykrant zijn verheugd over deze uitspraak en gaan nu werken aan een zo gedegen mogelijk dossier om Turkmani in november een goede kans te geven asiel in ons land te krijgen.

Jamal Turkmani vluchtte in 2002 naar ons land toen onverhoeds zijn homoseksualiteit bekend werd bij zijn familie. Het gevolg daarvan waren bedreigingen met geweld om de eer van de familie hoog te houden die door zijn seksuele voorkeur op het spel kwam te staan. Eerwraak vanwege homoseksualiteit komt in Libanon, waar homoseksualiteit strafbaar is, vaker voor. Verder leidt Turkmani aan een levensbedreigende ziekte die in Nederland goed behandelbaar is, maar waarvoor hij in Libanon waarschijnlijk enkel goede verzorging kan krijgen als zijn familie bijspringt.


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Jamal Turkmani mag voorlopig blijven-


Reactie van motorpant dd. 05 december 2007
Vreemd om zo'n verzoek tot asiel te onderwerpen aan opinievorming van leken en publiek. Als hij in zijn land bedreigd wordt met de dood en hij vlucht dan is hij een asielzoeker lijkt mij. Jammer dat er vaak zoveel onduidelijkheid voor deze mensen is. Aan het feit dat er een rechter aan te pas moest komen kun je opmaken dat aan de Nederlandse toelatingseisen niet zonder meer voldaan kon worden. Wellicht problemen met formaliteiten zoals identiteit of zoiets. Dat behoefte van een staat om formaliteiten vaak beoordeeld worden door het publiek vanuit een emotionele invalshoek is begrijpelijk maar doet de zaak niet versnellen. Wel lijkt mij het - als je het dan toch wilt vragen - altijd goed om homoseksualiteit als een legitieme asielvraag onder de aandacht te brengen. Tenminste, als dit een reden tot vervolgin in het land van herkomst zou zijn.
Verder zou ik willen zeggen tegen Jamal, als hij hierin al geïnteresseerd zou zijn: omring je met publiciteit door goede dingen als vrijwilliger te doen bij een politieke partij indien mogelijk waardoor je bekendheid krijgt. Of trouw met iemand naar je hart. Dat zijn twee wapenen in de strijd om een verblijf zou ik zo denken. Verder wens ik hem en een ieder in zijn situatie veel sterkte en kracht want het is een rot tijd om in afwachting te zijn van beslissiingen van mensen die de angst niet in ogenschouw hebben, maar het voldoen aan een wet.


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Jamal Turkmani mag voorlopig blijven

Redaktie, in Algemeen op 09 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media