Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 844 people
86442 users - nu online: 844 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
DVD News - Noah's Arc


door Henk Harskamp in Films & boeken , 22 september 2007

This article is also available in English


Noah’s Arc, een openhartige televisieserie voor liefhebbers van zwarte mannen en Latino’s

Laat je door de titel Noah’s Arc niet misleiden, nee... het betreft hier absoluut geen tv-programma van de EO of een of ander christelijk opvanghuis, maar een Amerikaanse tv-serie over een stel homovrienden van wie de hoofpersoon Noah heet. Let dus op - er zijn meer dvd’s met dezelfde titel in omloop! In eerste instantie werd een pilot-aflevering gemaakt die op festivals dermate enthousiast werd ontvangen dat de Amerikaanse homotelevisiezender Logo wel interesse had om er een serie van te maken.


Noah’s Arc beleefde in oktober 2005 zijn première op tv en het bleek het succesvolste programma uit de geschiedenis van Logo te worden. Vreemd is dan ook dat men het na twee seizoenen wel genoeg vond. Zo’n beetje de hele gay community van de USA zat op woensdagavond voor de buis gekluisterd wanneer er een nieuwe episode over de vier Afro-Amerikanen werd uitgezonden. De originele pilot, zoals die eerder op festivals te zien was, is op de dvd van Season 1 als extra toegevoegd.


Dan nu de mannen om wie het draait in Noah’s Arc. De hoofdpersonen Noah, Alex, Ricky en Chance zijn gezworen vrienden en wonen in Los Angeles. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Wade, het vriendje van Noah. (Sommigen van de spelers herkennen we van de onlangs uitgekomen bioscoopfilm Another Gay Story.) We volgen de levens van met name deze vijf mensen.

De serie is het beste te vergelijken met Sex and the City, alleen gaat Noah’s Arc nog een stuk verder. Het ene mooie snoepje na het andere verschijnt met ontbloot bovenlijf (en soms nog meer) op het scherm. Een lust voor het oog!, althans als je op je blacks en/of latino’s valt. Zo’n beetje alle onderwerpen komen wel aan bod: seksspeeltjes, vreemd gaan, hiv, homo-huwelijk, potenrammen, kinder-adoptie, et cetera...

Het is moeilijk om je ogen droog te houden en niet alleen vanwege de humor. Noah’s Arc is EMOTIE! Een mix tussen Queer as Folk en Sex in the City, alleen bevat de serie veel meer inhoud dan QAF en gaat het wat seks betreft weer verder dan SITC (met name bij de “deleted scenes” - als extra’s op de dvd’s toegevoegd).

Het “feel good” gehalte van de serie is erg hoog. De afleveringen duren slechts tweeëntwintig minuten en voor je het weet zit je een heel seizoen achter elkaar af te kijken. Het prachtige camerawerk, de fantastisch uitgekozen muziek (met bijbehorende lyrics), het zijn allemaal ingrediënten waardoor je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Aangezien deze serie tot op heden nog niet op de Nederlandse tv te zien is geweest en alweer dateert uit 2005... is het de hoogste tijd om er aandacht aan te besteden en te verwijzen naar de uitgekomen dvd’s.

De allerlaatste aflevering eindigde met een “cliffhanger,” waarschijnlijk was toen nog niet bekend dat de serie (voorlopig) geen verder vervolg meer zou krijgen. Helaas, de snoeptrommel is leeg... maar ach, we kunnen altijd nog de gemaakte afleveringen weer opnieuw bekijken.
Overigens was het Christian Vincent (Ricky in de serie) die op zijn eigen weblog meldde dat Logo met Noah’s Arc ging stoppen. Er volgden vele protesten en onlangs kwam Logo met een bericht naar buiten dat Noah’s Arc verder zal gaan als film. De film zal daar waar de tv-serie eindigde de draad oppakken en misschien krijgt de filmversie toch nog een vervolg: “The film will leave the door open for sequels, additional television seasons and specials,” aldus de reactie van Logo.Wil je eerst eens zien of het allemaal inderdaad zo lekker is alvorens tot de aanschaf van de dvd’s over te gaan? Dat kan, er zijn complete afleveringen online te zien bij Logo of surf naar YouTube waar volop fragmenten van de serie zijn te bekijken.www.logoonline.com
www.youtube.com

De dvd’s zijn hier in Nederland nog niet gemakkelijk verkrijgbaar maar via Amazon kun je ze gewoon bestellen. De goedkoopste prijs die we zijn tegengekomen is bij www.cd-wow.nl (26,50 euro voor Season 2, inclusief verzendkosten! Echter staat hun return policy, in tegenstelling tot Amazon, als zeer slecht bekend)
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

DVD News - Noah's Arc

Henk Harskamp, in Films & boeken op 26 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media