Back to Top
Woensdag 03 juni
86442 users - nu online: 883 people
86442 users - nu online: 883 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gaypride 2007


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 02 augustus 2007

This article is also available in English


De gay-pride is geen roze koninginnedag. De gay-pride gaat over jezelf mogen, durven en kunnen zijn. In Polen, de Baltische Staten, Moskou, de Balkan en in vele andere landen is een gay-pride een evenement van geweld, overdadige politie-inzet, arrestaties, onderdrukking en uitsluiting. In Amsterdam is de gay-pride een feest van zichtbaarheid. Een belangrijk feest, ook voor Nederland waar de tolerantie tegenover homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders onder druk lijkt te staan. Zichtbaarheid is belangrijk om sociale acceptatie en tolerantie te krijgen.

Als iets ontzichtbaar wordt kan het worden ontkend en genegeerd. In grote delen van de wereld gebeurt dat al, zoals ook in delen van de Nederlandse samenleving waar homoseksualiteit tot op de dag van vandaag onbespreekbaar is of eenvoudigweg wordt ontkend. Of het nu in religieuze kring is of bij de directies op scholen die geen behoefte hebben om aandacht aan homoseksualiteit en maatschappij te besteden, omdat het bij hen op school nu eenmaal niet voorkomt.
Route
Het verzamelen van alle deelnemende boten is vanaf 12.00 uur bij het Westerdok, waarna om 14.00 uur gestart wordt. De route is als volgt: Westerdok, Korte Prinsengracht, de gehele Prinsengracht, Amstel, Zwanenburgwal, Oude Schans en als eindpunt Oosterdok.

Slotfeest
Het slotfeest vindt plaats op zondag 6 augustus als vanouds niet op het Rembrandtplein maar bij de Stopera tussen 15.00 en 22.00 uur.

De stad Enschede heeft aangekondigd dit jaar met een boot vertegenwoordigd te zijn tijdens de grachtenparade in Amsterdam. Het is voor het eerst dat een stad zich profileert tijdens de Amsterdam Gay Pride. Bedrijven en instellingen waren al vertegenwoordigd, maar de aanwezigheid van een stad is nieuw. Met de actie wil burgercomité Enschede Bruist laten zien dat Enschede een tolerante stad is. Bruisend en open-minded. Meer dan de moeite waard om te bezoeken. Het comité wordt financieel gesteund door de gemeente en een aantal Enschedese ondernemers.

Voor een compleet programma en dagelijks bijgewerkt overzicht ga naar Feesten tijdens GayPride 2007

Hoogtepunt van de Amsterdam Pride blijft uiteraard de Grachtenparade op zaterdag 4 augustus tussen 14.00 en 18.00 uur. Tijdens de Canal Parade kun je in de Amsterdamse grachten een stoet extravagante mensen op bontversierde boten bekijken.

De organisatoren van onder andere gay clubs en bars wedijveren met elkaar om de meest spectaculaire boot te leveren. Populaire plaatsen om de parade te bekijken zijn vooral de bruggen over de Prinsengracht en Amstel en de kades bij het Muziektheater.


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Gaypride 2007-


Reactie van bahia dd. 03 augustus 2007
Super de super, het zonnetje zal stralen over de pracht van onze open landje/amsterdam een stad als geen ander!!!

Veeeeeeeeeel liefde,respect, en plezier succes!!!! :oops: :o :shock: :lol:


Reactie van jeneverknow dd. 03 augustus 2007
"De gay-pride is geen roze koninginnedag". Maar de gay-pride gaat ook niet over jezelf mogen, durven en kunnen zijn. De gay pride is een evenement waar de homo's laten zien dat ze er zijn en zich uitdossen op een manier zoals dat normaal gesproken niet doen. "Gay carnaval" zou een beter woord zijn en neemt dan meteen de "in de kast"-homo's hun schaamte weg van "daar wil ik niet bijhoren". De media laten nl alleen de extravagant uitgedostte homo's op TV zien en daar willen veel "provincie-homo's" niet bijhoren. We zijn allemaal "gewoon gewoon" met wat extra spice in het dagelijkse leven.


Pride Amsterdam 2020 Postponed
Nieuwe datum: 31 juli- 8 aug. 2021

BEKIJK OOK

Jaaroverzicht 2019


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Gaypride 2007

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 06 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media