Back to Top
Vrijdag 17 Aug
86187 users - nu online: 1146 people
86187 users - nu online: 1146 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Drie miljoen bezoekers Gay Pride Brazilië


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 01 augustus 2007

This article is also available in English


In Sao Paulo hebben ruim drie miljoen Braziliaanse homoseksuelen deelgenomen aan de jaarlijkse Gay Pride. Volgens de organisatoren is een wereldrecord. Vorig jaar werden door de politie zo'n 2,5 miljoen deelnemers geteld. Nooit eerder deden zoveel mensen mee aan een Gay Pride. In steden als San Francisco, New York, Berlijn en Amsterdam gaat het altijd om maximaal honderdduizenden bezoekers. Deze elfde Braziliaanse "'Parada Gay" werd voor het eerste officieel gesteund door de Braziliaanse autoriteiten en werd gesponsord door grote nationale bedrijven.

De paradegangers - homo's, lesbiennes, biseksuelen, travestieten, transseksuelen en heteroseksuele sympathisanten - vormden zondag in het centrum van de Sao Paulo een zee van mensen in alle kleuren van de regenboog. De burgemeester van Sao Paulo, Gilberto Kassab, en enkele leden van het Braziliaanse parlement, onder wie minister van Toerisme Marta Suplicy, liepen mee in de bonte parade om hun steun te betuigen aan de strijd tegen homofobie en andere vormen van discriminatie. Enkele kleine incidenten en diefstallen daargelaten verliep de manifestatie in een tolerante en rustige sfeer.

Komend weekend is het de beurt aan Amsterdam en wordt GayPride Amsterdam gevierd met op zaterdagmiddag onze inmiddels wereldberoemde "canalparade"!


 

Rubrieken:

Roze Zaterdag 2020 naar Leeuwarden


Roddel Nieuws


Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie


Out & About: Nederland festivalland!


Op zoek naar homoseksualiteit en verzet, Deel 2

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018


Man tot Man
Doe de symptomen checkMeer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 191
Meer van Redaktie

t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media