Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 999 people
86442 users - nu online: 999 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point - Les Misérables


door Eric Rozenboom in Columns & Opinie , 29 juli 2007

This article is also available in English


To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument. Zie http://www.pinkpoint.org

Na het feestgedruis van de afgelopen maanden is het voor Pink Point weer tijd om onszelf klaar te maken voor het zomerseizoen. De zomer is bij Pink Point altijd de drukste tijd en daarom zijn we ook langer open om iedereen van informatie te voorzien.

Op mijn vorige artikel, waarin ik schreef dat de gemiddelde Amsterdammer meer achter de computer te vinden is dan in de kroeg, heb ik nogal wat reacties gehad. Zo raakte ik bij Pink Point in gesprek met een man op leeftijd uit Delft.


Hij was speciaal naar Pink Point gekomen om zijn reactie op het stuk te geven.
De man vertelde dat hij het allemaal had meegemaakt. Vanaf de “homo-ondergrondse” waar je destijds toch vooral tegen niemand mocht vertellen dat je liever met een man dan een vrouw in bed lag, tot het openstellen van het “homo”-huwelijk. “Wat wij weer nodig hebben,” sprak de man in stellige woorden, “is een goede onderdrukking. Dat zal die jonge homo’s wel wakker schudden.”

Even dacht ik dat ik de man niet goed gehoord had. Bedoelde hij dat we alle vrijheden waar mannen en vrouwen voor gevochten hadden moesten opgeven? Alle openheid, het huwelijk en eventueel in de nabije toekomst het adopteren van kinderen? Moesten we dat allemaal weggooien en weer terug naar af? Pink Point dicht en verkassen naar een achteraf pandje waar je via een smal steegje een donker winkelpandje in komt om daar je homo-informatie over de stad te halen.
“De jongens van tegenwoordig weten niet meer wat het is,” sprak de man. “Ze weten niet meer hoe het is om ergens voor te vechten, eigenlijk denken ze dat het allemaal heel gewoon is om openlijk over straat te lopen, maar als je beter om je heen kijkt dan zie je dat het een voorrecht is om vrij voor je geaardheid uit te komen. Een groot recht waar veel mensen voor gevochten hebben om het zover te laten komen. En wat doet de jeugd ermee?”

Ik wist niet wat ik moest zeggen en met volle aandacht luisterde ik verder. “De jeugd stopt met vechten, de jeugd gelooft het allemaal wel. Weg met de saamhorigheid en weg met de barricades.

Wat wij dus nodig hebben is iemand die het allemaal weer van ons af pakt, dan word het weer spannend!”
Nadat de man vertrokken was en ik Pink Point had afgesloten, ging ik even zitten op het Homomonument. Op de driehoek aan het water keek ik de Keizersgracht over.


Had de man gelijk, waren we met z’n allen ingeslapen en was het enige wat ons kon redden van de truttigheid één doel waar we weer met z’n allen voor konden vechten? In mijn gedachten kwam een beeld van de barricades uit de musical van Les Misérables. Dit keer met een bonte verzameling van mannen, vrouwen, travestieten en transgenders. Met de regenboogvlag en roze driehoek. Allemaal zingend en dansend en vechtend tegen de vertrutting. “DO YOU HEAR THE QUEER SING, SINGING THE SONG OF ANGRY QUEERS.”
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ERIC ROZENBOOMMEEST GELEZEN VAN ERIC ROZENBOOM

Pink Point - Les Misérables

Eric Rozenboom, in Columns & Opinie op 02 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media