Back to Top
Maandag 09 Dec
86387 users - nu online: 1886 people
86387 users - nu online: 1886 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
The Beatles in Concert met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht


door Rien Ultee in Media & entertainment , 27 april 2007

This article is also available in English


Gillende jongens en meisjes, massahysterie, flauwvallende mensen... The Beatles zetten begin jaren zestig de hele wereld op z’n kop. De zogenaamde “Beatlemania” was een feit; vier gestileerde jongens hadden hit na hit en de wereld leek er niet genoeg van te kunnen krijgen. In Amerika kwam het openbare leven tot stilstand toen de Beatles hun eerste optreden hadden in de Ed Sullivan Show. Toen de groep na jaren van succes bekend maakte uit elkaar te gaan, stortte de wereld van vele (jonge) mensen als een kaartenhuis in elkaar.

The Beatles werden gekenmerkt door hun originele, melodische, bijna liefelijke popmuziek. Ze groeiden uit tot een fenomeen dat de wereld tot op de dag van vandaag blijft boeien en beïnvloeden. Er hangt nog steeds een charismatische, bijna mysterieuze waas om de Beatles. De muziek spreekt jong en oud nog dagelijks aan. Het fenomeen The Beatles leeft voor.

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht heeft vanuit de kracht van het fenomeen The Beatles een voorstelling ontwikkelt die de muziek van het Liverpoolse viertal eer aan doet, maar zonder de band te imiteren. Na het succes van Queen in Concert heeft het orkest onder leiding van chef-dirigent Jos Pommer weer een productie neergezet die zijn weerga niet kent. Wie kent niet geweldige nummers zoals “All You Need is Love,” “Let it Be,” “Hey Jude” en het magistrale “Yesterday.” Bij het horen van deze nummers en de wijze waarop ze nu worden neergezet door vier krachtige dames, krijgt iedereen toch weer het gevoel van “Back to the Sixties.”


Joke Bruijs is een van de vier dames in deze productie en zij geeft het in haar eigen woorden zo weer: “Wat is het toch een feestje om aan The Beatles in Concert mee te mogen werken! Het leuke van meewerken aan deze show is dat ik me ook weer van alles kan herinneren dat met de Beatles te maken heeft.” Op haar dertiende zwijmelde ze helemaal weg bij Paul McCartney: “Oh, wat vond ik die knap,” aldus Joke Bruijs.

Een van de andere dames, Erica Yong zegt: “Het is eigenlijk de muziek van mijn ouders uit hun tienerjaren. Toch is het ook de muziek uit mijn prille jeugd. Mijn moeder vertelde vaak dat ik in de box stond mee te dansen als ik de muziek hoorde, yeah, yeah... Later playbackte ik met vriendinnetjes liedjes van The Beatles.

Na mijn debuut in Queen in Concert, ben ik blij om weer met zo’n geweldig orkest te mogen samenwerken en dat ik ook nog eens de song ‘Something’ mag vertolken, wat ik uiteraard zal doen in een prachtige jurk die Shirley Bassey zeker niet zou misstaan.”Talita Angwarmasse is niet opgegroeid met de muziek van The Beatles, haar moeder houdt meer van soul/jazz. Haar aandeel en enthousiasme en het feit dat ze samen met onder anderen Joke Bruijs mag optreden is voor haar als zangeres een uitdaging: “Let the Show Begin.” Laurie Reijs was in de tijd van The Beatles nog niet in de planning, toch heeft ze veel van de legendes meegekregen. Trots vertelt zij dat het een geweldige eer is om met vijftig musici op de bühne te staan. Laurie Reijs zingt met een overtuiging alsof ze met The Beatles is opgegroeid. De liefde voor de muziek van The Beatles is ook bij haar duidelijk aanwezig.

De voorstelling The Beatles in Concert is een swingende, rockende en jazzy versie geworden, waarin de dames de mogelijkheid hebben zichzelf te laten zien. Patrick Norman de Ridder heeft hun prachtige kleding ontworpen en die wordt door hen met veel allure gedragen. Choreograaf Patrick Kiens heeft gezorgd voor een spectaculair onderdeel van de show. Het swingt je tegemoet... Vera de Niet is verantwoordelijk voor de kap en grime, Mike den Ottolander voor de prachtige lichteffecten, en het geluid wordt door Remco Luijten verzorgd.The Beatles in Concert: “Something in the Air” blijft na het zien van dit concert altijd bij je hangen.
Voor speellijst zie: http://www.beatlesinconcert.nl

GERELATEERDMEER VAN RIEN ULTEEMEEST GELEZEN VAN RIEN ULTEE

The Beatles in Concert met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Rien Ultee, in Media & entertainment op 03 mei 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MEDIA & ENTERTAINMENTIN NUMMER 187

In het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media