Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 822 people
86447 users - nu online: 822 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
CD - DVD News


door Henk Harskamp in Muziek & CD's , 25 april 2007

This article is also available in English


Eén Kus, een nieuw geluid van Frédérique Spigt

De Zuid-Amerikaanse accordeon/bandoneon tezamen met het herkenbare stemgeluid van Frédérique Spigt voeren de boventoon op de onlangs verschenen cd Eén Kus. Laat je niet misleiden door de overigens schitterende cover van Annaleen Louwes, want Frédérique mag dan een begenadigd veelzijdig kunstenaar zijn (songwriter/ zangeres/ kunstenares) de virtuoze accordeon-klanken zijn afkomstig van de Belgische Gwen Gressens. Absoluut niets ten nadele van de overige muzikanten maar het zijn Frédérique en Gwen die voor het grootste gedeelte de sfeer van deze cd bepalen.


Bij het beluisteren van de chansons moet je ongemerkt aan Edith Piaff denken, mede omdat er ook Franstalige nummers worden gezongen (waarvan een vertaling in het coverboekje opgenomen is).
Frédérique Spigt, die ik toch voornamelijk kende als een Rock ’n’ Roller (en als deelneemster aan het Nationale Songfestival enkele jaren geleden), is een nieuwe weg ingeslagen die voor sommigen wennen zal zijn, maar ze zal er zeker ook een nieuw publiek mee aantrekken.
De liedjes zijn sfeervol doch zeker niet kritiekloos! Het nummer “Dance Macabre" is een fel protest tegen het vorige kabinet en in “Reviens moi” gaat het over gemis en verdriet; dit lied is opgedragen aan Theo (van Gogh).

Warm en liefdevol is “Annemarie,” waarin Frédérique bezingt hoe gelukkig ze is met haar vriendin.

Het nummer “Idool van Idool” doet mij wat cabaretesk aan en geeft haar kijk weer op het populaire tv-programma Idols. Persoonlijk vind ik dit nummer niet echt thuishoren tussen al die mooie chansons.

Hedendaagse problematiek wordt bezongen in “Hart van Onze Tijd” (over een man die in alle eenzaamheid is gestorven) en in het lied “Op Reis" (over de ontevredenheid van mensen - “vroeger was alles zoveel beter"). Frédérique roept hierin op tot saamhorigheid: “Deze Wereld dat ben Jij, Blijf Erbij, Tot Elke Prijs, Zij aan Zij.”

Een schitterende luister-cd, misschien wat aan de korte kant, maar dat vinden we al gauw wanneer we iets mooi vinden! (In de tijd van LP’s vroegen we altijd aan elkaar “past het op een 45 minuten (cassette)bandje?” In het geval van Eén Kus... “Ja, het past” (net)!
Totaal bestaat de cd uit twaalf liedjes plus een instrumentaal nummer.
Uitgebracht bij Flow Records.

http://frederiquespigt.nl


Madonna’s Confessions Tour

Eind januari verscheen de dvd/cd van Madonna’s Confessions Tour in de winkel en was op voorhand al goud met een voorverkoop van meer dan 35.000 exemplaren. Een haast logisch gevolg van het succesvolle album Confessions On A Dance Floor en de twee uitverkochte concerten in de Amsterdam Arena afgelopen september.

Zo’n 100.000 mensen waren getuige van de spectaculaire maar omstreden show waarin Madonna tijdens het lied “Live to Tell” aan een groot kruis hing met op haar hoofd een doornenkroon. Zelfs de Nederlandse politiek meende zich er mee te moeten bemoeien en er gingen stemmen op om deze act te verbieden. Maar gelukkig, de vrijheid van meningsuiting won. Artistieke uitingen, daar moet de politiek vanaf blijven! Ik hoor minister Donner nog op het journaal zeggen: “Ik kan het niet verbieden.” Wel... dat is maar goed ook! Iets verbieden omdat het kwetsend zou zijn voor een bepaald deel van de samenleving? Dan kunnen we het cabaret in Nederland wel helemaal gaan opdoeken. Maar genoeg hierover; de betreffende act is terug te zien op de dvd.

Madonna’s Confessions Tour is opgenomen in Londen’s Wembley Arena en bevat naast recent werk ook veel oude bekende nummers. Hierdoor geeft het concert een mooi overzicht van hetgeen zij op muzikaal gebied de afgelopen decennia gepresteerd heeft.


Confessions Tour wordt uitgebracht als Live-cd met dvd en als enkele dvd. Op de ruim twee uur durende dvd zie je de spectaculaire show, met hits als “Jump,” “Hung Up,” “Like A Virgin,” “Ray Of Light,” “Erotica” en het geweldige “Music Inferno.”

Zowel de film- als de geluidskwaliteit zijn perfect. Persoonlijk vond ik met name de extra’s erg leuk om naar te kijken. (De opbouw van de choreografie, de repetities van de achtergrondzangers en -zangeressen en Madonna’s reactie op de door hen neergezette prestaties.) Van mij had dat onderdeel nog wel wat langer mogen duren dan het schamelige kwartiertje.

Madonna’s Confessions Tour is uitgebracht door Warner.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

CD - DVD News

Henk Harskamp, in Muziek & CD's op 29 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media