Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1221 people
86437 users - nu online: 1221 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Portfolio - Joe Oppedisano’s loflied op overvloedig testosteron


door David M. Brinks in Films & boeken , 22 april 2007

This article is also available in English


Ik roep het al jaren: Waar zijn de echte mannen gebleven?! Het lijkt wel of de hele wereld door mietjes is overgenomen! Mijn vertwijfeling is nu officieel gesanctioneerd, want onlangs publiceerde HP/De Tijd een omslagartikel over “Het einde van de kerel.” Meteen aan het begin wordt gesteld dat “in onze cultureel correcte maatschappij [...] gelijkheid tussen man en vrouw als hoogste ideaal [geldt] en [...] typisch mannelijke eigenschappen van overheidswege [worden] onderdrukt.”

Nu kan een overheid willen wat ze wil, ze begint niets zolang mannen hun heldenmoed, hoffelijkheid en viriliteit blijven cultiveren en niet toegeven aan de zachte krachten die verlangen dat ze de vrouwelijke kant in zichzelf ontdekken.

De vraag is echter of alleen de overheid schuld is aan het uitsterven van echte kerels. Nu hoeven mannen elkaar van mij echt niet bij het minste of geringste op de bek te rammen, mij gaat het vooral om de seksuele mannelijkheid. De homo-emancipatie heeft namelijk het nare gevolg gehad dat homo’s ook in bed geacht worden gelijkheid na te streven. Nog steeds zijn er zoveel vrouwtjesnichten die proberen butch te zijn en dus vinden dat ze ook moeten neuken, wat vervolgens op een grandioze mislukking uitdraait. Goed neuken is een vaardigheid die niet iedereen zich aan kan leren!En anderzijds zijn die zogenaamd “echte” mannen die bij het minste of geringste met hun kont omhoog gaan liggen, natuurlijk ook geen knip voor de neus waard. Een man ontvangen kan ik zelf heel goed! Maar het is dus niet eenvoudig een specimen van deze soort te vinden en twee dozen op elkaar leidt tot niets! En denk maar niet dat die o zo stoer ogende mannen in de leerscene een haar beter zijn. Oké, ze wentelen zich niet wellustig in stromen parfum, maar voor het overige houden ze zich ook onledig met roddels over hedendaagse Bianca Castafiore’s of speculaties over de tragische dood van Anna Nicole Smith als ware ze Marilyn Monroe of Jayne Mansfield zelve.

Goed, dit is een hele lange inleiding om de aandacht te vestigen op het boek Testosterone van de Amerikaanse fotograaf Joe Oppedisano. Oppedisano is, zo schrijft hij in een nawoord, afkomstig uit een grote Italiaanse familie “vol mannen die mannen waren.”

Achter het ruwe uiterlijk ontwaarde hij bij deze mannen “kracht, dapperheid en wijsheid”: “Door deze mannen leerde ik dat een man die agressief is alleen maar om agressief te zijn, geen man is maar een bullebak.

En een man die een bullebak is, is helemaal geen man maar een façade.” In zijn foto’s probeert Oppedisano de mannelijkheid vast te leggen zoals hij die in z’n jeugd, en later op het voetbalveld, leerde kennen en bewonderen: “Bezweet, vies en gierend van de hormonen.” En dat is gelukt!

Magnifieke sporters die net van een modderig voetbalveld lijken gekomen, gespierde lijven, omvangrijke tatoeages, bezwete jockstraps, opwindend geile sportbroekjes. Wat een genot nu eens iets anders dan dromerige en vervelende twinks voorgeschoteld te krijgen.

Voor de zo languissant tegen een muur rustende gozer zou ik zo op m’n knieën willen vallen om z’n zweet af te likken! Oppedisano heeft in Testosterone een collectie foto’s samengebracht die mannelijkheid verheerlijken, van vechtende kerels, bemodderde sporters, stoere leermannen tot, jawel, romantische boerenknapen die in het hooi liggen te wachten op wat komen gaat. En of bij deze kerels als ze bij je in bed mochten belanden uiteindelijk toch de passieve verlangens de overhand krijgen (zei ze door ervaring wijs geworden), zal me bij het genieten van dit boek totaal worst wezen.

Joe Oppedisano, Testosterone, Berlijn: Bruno Gmünder, 2006, 192 blz., ISBN 386187878x2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik
GERELATEERDMEER VAN DAVID M. BRINKSMEEST GELEZEN VAN DAVID M. BRINKS

Portfolio - Joe Oppedisano’s loflied op overvloedig testosteron

David M. Brinks, in Films & boeken op 26 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media