Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1026 people
86447 users - nu online: 1026 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel - QT Partycrash


door De Ket in Scene , 20 april 2007

This article is also available in English


Lieve Noorderburen,

En? Ook al eens een webcast op het wereldwijde internet geplaatst? Of geyoutubed zoals dat tegenwoordig heet? Blijkbaar schuilt er in ieder van ons een heus cineast. Dat is dan wel buiten mezelf gerekend, laat staan dat ik me in één of andere webcast onsterfelijk belachelijk wil maken. Geen nood, dat laatste doen anderen wel in mijn plaats.


Ook de Belgische gayportaalsite QT (op zijn Engels uitspreken) post sinds een aantal maanden eigen reportages op hun website. Hun reporter, oftewel de QT Partycrasher, schuimt een aantal etablissementen af, op zoek naar dingen die we wellicht nog niet weten, laat staan dat we er vooroordelen over hebben. Tot vorige week had ondergetekende niet echt de tijd om die reportages eens te bekijken, kwestie om te kijken wat er zoal nog reilt en zeilt in het wereldje en vooral om te kijken wie nu de nieuwste gay tv-sterren aan het firmament zijn. Nu heb ik wel eventjes de tijd, blame it on het grijze en regenachtige weer.Wanneer je het menu bekijkt, valt meteen op dat de reporters bijna enkel en alleen dezelfde clubs of bars bezoeken. Precies of er in België enkel maar iets te beleven valt in die drie of vier clubs. Let wel, voor de “ouderen” onder jullie, de website QT (www.qtid.com) is vooral een portaalsite voor jongeren (lees: onder de vijfentwintig) en de QT Partycrasher komt dan ook alleen maar op plaatsen waar vooral jongeren hun intrede in het homomilieu maken. Altijd handig voor senioren die met hun hand op de juiste plaats zich willen aftrekken bij het zien van jonge blaadjes op hun tv-scherm.

Dan maar lukraak enkele webcasts of videoreportages bekeken. De QT Partycrasher @ Spartacus trok mijn aandacht. De reporter van dienst is Michael, een jonge spring-in-’t-veld met een melkmuiltje van hier tot in Antwerpen. Het is blijkbaar de laatste Spartacus Party in dancing The Lords, een etablissement dat ik, door omstandigheden, nooit heb bezocht. Het is een heterodancing, maar nogal gayminded, vooral op die zogezegde Spartacus-avonden.


Michael vroeg de organisator hoe hij zich voelt bij deze laatste party. Een pertinente vraag, maar wat kan je anders antwoorden dan dat je het spijtig vindt? Ondertussen brengt de cameraman een drag queen in beeld, die op één of ander podium staat te dansen. Een bekend gezicht uit Brussel, maar dan vooral omwille van het afschuwelijke gebit van het mens in kwestie. De meeste drag queens die ik ken, proberen, soms met de moed der wanhoop, om er voortreffelijk uit te zien. En het lukt de meesten wel. Deze dus helemaal niet. Te lelijk om te helpen donderen.

Plots houdt Michael een jong ventje in ontbloot bovenlijf tegen en vraagt: “Jij bent hetero, maar ga je de homo’s missen?” Consternatie alom. Die jongen? Hetero? No way. Toch antwoordt hij: “Ik zal ze missen.” Wellicht zal hij de pijpbeurten missen wanneer zijn vriendin geen zin heeft.

Voor slimme praat moet je alvast niet op QT TV afstemmen. “Ik promoot het echte homoleven,” fulmineert een gast met een petje op. Of die existentiële zin eerder voortkwam uit zijn hersencellen of uit het hallucinogene effect van alcohol, kon ik niet echt achterhalen. Michael, alerter dan ooit, vraagt: “En wat is dat dan, het echte homoleven?” Een vraag die om moeilijkheden vraagt, denk ik bij mezelf. Antwoord: “Neutraal blijven, gewoon genieten, maar niet bedriegen, geen seks voor uw achttien jaar en dat is mij persoonlijk gelukt.” Dacht ik het niet?Het filmpje “QTTV Vanalles Boys steken kerstbomen in de fik” slaat toch wel echt alles. Johnny en Ronny proberen (ik zeg uitdrukkelijk: proberen) Absolutely Fabulous te imiteren en dan nog in een afschuwelijk dialect. Ze wonen een kerstverbranding bij, ergens in de Kempen en slepen een heleboel niets vermoedende toeschouwers voor de camera. “Zijt gij ook een pyromaan,” vragen ze een verbouwereerde dame. Kortom, hoogstaande televisie. Met de andere stomme vragen en opmerkingen wil ik jullie, geachte lezers, niet vervelen. Je kan ze zelf verder bekijken. Laag-bij-de-gronds en plat vulgair.

Wanneer je een echte liefhebber bent van videoamateurisme, ga gerust je gang. Je komt ongetwijfeld aan je trekken. En wil je nog eens goed lachen, dan ben je op QTTV ook goed bediend. Voor elk wat wils!

Je toegenegen,

De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel - QT Partycrash

De Ket, in Scene op 24 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN SCENEIN NUMMER 187


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media