Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 903 people
86447 users - nu online: 903 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Pink Point - Even Krullen


door Eric Rozenboom in Columns & Opinie , 12 april 2007

This article is also available in English


To The Point - Waar gebeurde verhalen vanuit Pink Point, de homo- en lesbo-infokiosk op het Homomonument.

De “krul,” voor sommigen in hoge nood een zegen, voor anderen een doorn in het oog. Voor mensen die minder bekend zijn met het fenomeen krul in de stad Amsterdam: ik heb het natuurlijk over de openbare pissoirs in het grachtengroen en voorzien van één, soms twee granieten stenen waar de man, of vrouw met plastuit, tegenaan kan plassen.


Dat niet iedereen van deze, inmiddels tot monument gebombardeerde, “opluchting” gediend is bleek laatst in ons kioskje. Stampvoetend kwam de vrouw binnen en stak meteen van wal. Ze vond het een schande dat er naast het monument een krul stond. Vies, smerig en ze vond het vooral stinken. Om nou niet meteen in deze column mijn persoonlijke voorkeur prijs te geven, maar van stank had ik geloof ik nog nooit last gehad. Misschien dat het mijn reukorgaan was, dat toch ook al weer een flink aantal jaartjes meegaat. De klacht niet echt begrijpend keek ik haar dan ook aan. Als vrouw op een missie ging deze dame verder. Ze vond dat er een commissie ingesteld moest worden die ervoor zou zorgen dat de krul zou verdwijnen en, als dat niet mogelijk was, toch op z’n minst een flink aantal meters zou worden verplaatst. Schaapachtig bracht ik nog in dat de krul pas helemaal was geverfd en dat zelfs de granieten steen vervangen was. Dus dat het wel heel zonde zou zijn om de krul te laten verdwijnen.

Ik had, tijdens de Summercamp-feesten van GALA, ook meerdere keren opgelucht ademgehaald als mijn blaas zich eindelijk in de krul mocht ledigen, dus ik zat eigenlijk niet echt te springen om het compleet verdwijnen van de krul. Hoewel een rijtje in de gracht plassende mannen me op dit moment ook niet echt verkeerd lijkt.

Ik herinnerde mevrouw er nog maar eens aan dat de krul al lang voordat het monument gerealiseerd was, zijn plaatsje op deze plek had verworven. De bedenkers van het monument hadden daar dan beter rekening mee moeten houden. Deze hadden de plek juist uitgekozen omdat het monument dan geheel in het straatbeeld zou integreren. Iets wat volgens mij bijzonder goed gelukt is.

Met ogen die vuur spuwden keek ze me aan. Bereid om me ter plekke te vernietigen. Met lichte stemverheffing beet ze me toe: “Als ik niet bij jouw terecht kan, dan ga ik wel naar het COC.” “

God, lieverd,” was mijn antwoord: “Dat zou ik als ik jou was zeker doen, wie weet is het COC wel geïnteresseerd in een krul voor de deur en mocht het nu zo zijn dat je het daadwerkelijk voor elkaar krijgt dat hij weg moet, dan wil ik hem wel voor mijn deur thuis.”

Is het nog te laat om een vermelding in de Spartacus te krijgen? Een heus cruise-gebied voor mijn eigen huis, daar heb ik nu altijd van gedroomd. Dan hoef ik in ieder geval om ff te krullen, nooit meer de straat uit.

Zie http://www.pinkpoint.org

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ERIC ROZENBOOMMEEST GELEZEN VAN ERIC ROZENBOOM

Pink Point - Even Krullen

Eric Rozenboom, in Columns & Opinie op 16 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media