Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 911 people
86447 users - nu online: 911 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Short News


door Redaktie in Algemeen , 04 april 2007

This article is also available in English


Acteur Alan Cumming en vriend registreren partnerschap

Begin januari heeft de acteur Alan Cumming zijn partnerschap met de illustrator Grant Shaffer tijdens een ceremonie laten registreren. “We zijn niet alleen verheugd dat we in staat zijn gesteld onze liefde voor elkaar te vieren, maar dat dat mogelijk is in een land waar de rechten van paren van hetzelfde geslacht volledig worden erkend,” aldus de 41-jarige Cumming in een door zijn woordvoerster Bianca Bianconi uitgegeven verklaring.


“Als inwoners van Amerika zouden we het prachtig hebben gevonden om daar te trouwen, maar we hopen dat de burgerrechten die nu in het Verenigd Koninkrijk zijn toegekend, spoedig ook voor alle homoseksuele Amerikanen beschikbaar zullen zijn en wij kijken ernaar uit dat we niet alleen ons huwelijk kunnen vieren, maar het einde van alle vooroordelen.”
Het stel, dat twee jaar een relatie heeft, werd in het Old Royal Naval College in Greenwich in de echt verbonden.


Onder de honderdveertig gasten bevonden zich onder anderen Ian McKellen, Geri Halliwell, Rufus Wainwright, Mary Elizabeth Mastrantonio en Monica Lewinsky.

Cumming, die in Schotland is geboren, was eerder getrouwd met de actrice Hilary Lyon, van wie hij in 1993 scheidde. Cumming acteerde in een groot aantal films, waaronder Circle of Friends, Spy Kids, X2: X-Men United, en als de vijandelijke computer-nerd in de Bond-film GoldenEye.

Ook speelde hij mee in verschillende afleveringen van The L Word. In 1988 won hij een Tony Award voor zijn rol als Ceremoniemeester in de musical Cabaret.


Britse voetbalbond treedt op tegen homofobe uitingen

De Britse Football Association legt voor de eerste keer in de geschiedenis regels vast die homofoob gedrag moeten bestraffen. Homofoob gedrag tijdens voetbalmatches zal behandeld worden met dezelfde nul-tolerantie als racistisch gedrag.
De regels komen er nadat voetballer Ashley Cole door zogenaamde fans werd beschimpt, die hem als de Engelse koningin op bankbiljetten hadden afgebeeld. Cole werd slachtoffer van deze hoon omdat de relkrant News of the World vorig jaar impliciet de suggestie wekte dat hij een van twee ongenoemde voetballers geweest zou kunnen zijn die door een camera waren vastgelegd tijdens een homoseksuele orgie met een beroemdheid uit de muziekindustrie.

De krant claimde dat een van de spelers seksuele handelingen pleegde met een mobiele telefoon als seksspeeltje. Ook de voetballers Sol Campbell en Graeme Le Saux lagen onder homofoob vuur.

Een woordvoerder van de voetbalbond verklaarde tegenover de Britse tabloid The Sun: “Dit is de eerste keer dat we specifiek en pro-actief homofoob gedrag aankaarten. Deze nieuwe regels zijn ontworpen om clubs de kans te geven deze zaak aan te pakken.”


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik
GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Short News

Redaktie, in Algemeen op 08 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media