Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1044 people
86440 users - nu online: 1044 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Russische soldaten gedwongen als prostitué te werken


door Redaktie in Algemeen , 02 april 2007

This article is also available in English


Volgens berichten worden jonge, dienstplichtige Russische soldaten routinematig door hun officieren gedwongen als mannelijke prostitué te werken, waarna ze het verdiende geld aan hun superieuren dienen af te staan. De krant Gazeta, die enkele soldaten en de mensenrechtengroepering Unie van Comités van Moeders van Soldaten in Rusland citeert, meldde dat de soldaten van de legerbasis in St. Petersburg afkomstig zijn.

De mensenrechtengroep verklaarde tegenover de krant dat de klanten van de jongens laat in de avond op de basis arriveren en dat de soldaten door de officieren worden gedwongen in de auto te stappen. Vaak keren ze dan niet voor het ochtendgloren in de barakken terug. Eén cliënt, aldus de krant, was bijvoorbeeld een voormalige generaal van de FSB, de Russische inlichtingendienst.

Een van de soldaten vertelde de Gazeta dat de officieren geweld en marteling gebruiken om hen tot prostitutie te dwingen. “De officieren sloegen ons op armen en benen. We werden naar het park gestuurd om geld te verdienen... Ik werd met elektrische schokken gemarteld,” aldus de soldaat.
De krant beweert dat de officieren op de basis het klantenbestand aan hun opvolgers overdragen en dat deze praktijken al geruime tijd plaatsvinden. De soldaten krijgen naar verluidt ongeveer vijftig dollar per klant betaald, waarvan het meeste naar de officieren terugvloeit.

Sinds de val van het communisme is er bij het Russische leger een chronisch gebrek aan geld en soldaten klagen regelmatig dat ze geen soldij hebben ontvangen.


Velen in het leger moeten dan ook bijklussen om financieel de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Vorig jaar werd een negentienjarige dienstplichtige door zijn superieuren zo ernstig geslagen en gemarteld dat zijn geslachtsdeel en benen geamputeerd moesten worden en in een ander geval verhuurde een plaatsvervangende commandant in Siberië, natuurlijk tegen commissie, zijn troepen aan het plaatselijke bedrijfsleven.

De Russische Minister van Defensie, Sergei Ivanov, die als een potentiële opvolger van president Vladimir Poetin wordt beschouwd, heeft ondertussen toegezegd dat de zaak nader zal worden onderzocht.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Russische soldaten gedwongen als prostitué te werken

Redaktie, in Algemeen op 06 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media