Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 967 people
86440 users - nu online: 967 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Het zorgzame wanbeleid van Balkenende


door Ron Meijer in Historie & Politiek , 16 december 2006

This article is also available in English
lengte: 4 minuten


Voor de tweede maal dit jaar zijn er verkiezingen, het kan je nauwelijks ontgaan zijn. Het struikelkabinet Balkenende is volop bezig het beloofde zoet uit te delen, dat op merkwaardige wijze zo vlak voor de verkiezingen volop beschikbaar is. Of al dat zoet ook bij U terecht gekomen is kunt U het beste zelf beoordelen. Gegoochel met cijfers helpt je niet verder, als je portemonnee leeg is voordat de maand om is dan is het zoet aan je voorbij gegaan.

Verkiezingsprogramma’s gaan we ook niet uitpluizen want van al die verkiezingsbeloften komt toch zelden of nooit iets terecht. Redelijk lijkt mij het huidige kabinet af te rekenen op de geleverde prestaties die te maken hebben met wetgeving en handhaving op het gebied van anti-discriminatie en gelijke berechtiging. Want wat heb je aan een leuke baan als je na je werk niet naar huis durft vanwege pesterijen, je leven verpest wordt door hangjongeren of een ambtenaar weigert je te trouwen omdat je huwelijk twee heren of dames betreft. Het klimaat in Nederland aangaande bovengenoemde punten is de laatste jaren verslechtert, daar is iedereen het over eens. Wat heeft dit kabinet gedaan om deze ontwikkeling te stoppen of te verbeteren?

1. “Ik heb indertijd tegen de invoering van het ‘homo-huwelijk’ gestemd, maar een meerderheid van de Kamer was voorstander van legalisering.” Dit laffe standpunt kunnen we beter vertalen met: “Als het aan mij ligt doeken we dat homo-huwelijk meteen weer op.” Balkenende is overigens niet de enige in de CDA-top die het homo-huwelijk, als het aan hen ligt, het liefst meteen weer zouden afschaffen. Maar het CDA heeft iets dat andere partijen ontberen, namelijk geduld. Het is een kwestie van tijd en stemmen, het CDA vaart mee en haakt behendig in op de onderbuikgevoelens van de samenleving. Is de tijd rijp, dan zal het CDA dit onderwerp als een konijn uit de hoed weer ter sprake brengen.

2. Hans Glaubitz, de Nederlandse ambassadeur in Estland, heeft zijn post vaarwel gezegd omdat zijn echtgenoot, een zwarte Cubaan, slachtoffer was van homofobie en racisme. Ook hier verder geen enkele reactie van het kabinet. De ambassadeur kon zijn koffers pakken, moest zijn mond houden en daarna hebben we er nooit meer wat van gehoord.


3. Weet U wie homo-emancipatiebeleid onder Balkenende gestalte moest geven? Staatssecretaris Ross-van Dorp (CDA), wist U niet? Kan kloppen... zij was de gehele kabinetsperiode totaal onzichtbaar en dat geldt ook voor haar homo-emancipatiebeleid. Haar nota “Roze in alle kleuren” was een pas op de plaats, had geen visie en bevatte al helemaal geen nieuwe initiatieven om de uitvoering van een beleid werkelijk op gang te brengen.

Eigenlijk was de nota niet meer dan een droge opsomming van wat er al was bereikt met als conclusie dat het hier toch allemaal maar mooi geregeld is voor homo’s. Uiteindelijk is er dan wel wat zinnigs op papier gekomen, doch dat was niet te danken aan staatssecretaris Ross-van Dorp zelf, maar aan moties van de Kamer, meestal afkomstig van D66 of links daarvan.

Hoewel Ross-van Dorp het homo-emancipatiebeleid de afgelopen vier jaar dus in haar portefeuille heeft gehad, heeft ze nooit tijd willen vrij maken voor contacten met de mensen en organisaties. Ross-van Dorp schitterde door afwezigheid op holebi-evenementen en ondanks de vele uitnodigingen daartoe heeft zij in het openbaar contacten met homoverenigingen en -organisaties altijd gemeden als de pest.

Tot een zichtbaar beleid is het onder Balkenende dan ook niet gekomen en heeft men alle oprispingen in de samenleving met de verstikkende mantel der christenliefde bedekt. Immers: wat men niet ziet, is er niet.

Het meest storende aan het Balkenende-“beleid” inzake “de zorgzame samenleving” en het “opbrengen van respect voor elkaar,” om maar wat termen van het CDA te gebruiken, is dat het beleid er niet is. Dit CDA/VVD-kabinet had als beleid “ieder voor zich en god voor ons allen.” Volgend jaar staat weer een fikse premieverhoging voor de ziektekosten te wachten, ondanks de belofte dat dit niet zou gebeuren. Bejaarden overleden deze zomer bij bosjes omdat er geen geld is om wat tegen de warmte te doen terwijl de leden van het bestuur van zo’n tehuis elk met meer dan 100.000 euro per jaar naar zijn huis met airco gaat.

Het eigen risico van 250 euro voor ziektekosten is een grote flop gebleken en kost meer dan het opbrengt, daarover is iedereen het eens. Een normaal mens schaft zoiets dan onmiddellijk af. Zo niet dit kabinet, chronische zieken die geen keuze hebben om wel of niet een dokter te bezoeken of medicijnen te slikken mogen in ieder geval tot 2008 extra door blijven betalen van dit kabinet. Ja... er is keus... je kunt ook dood gaan... is veel goedkoper.

Dit kabinet heeft het bestaan een advies te vragen aan de Raad van de Volksgezondheid, hoeveel een mensenleven dan wel waard is als hij een beroep moet doen op de zorgverzekering. Antwoord: 80.000 euro en geen cent meer. Een soort verkapte euthanasie maar dan op de CDA-manier.

Dit rapport is zo vlak voor de verkiezingen meteen in de onderste la terechtgekomen, maar we zullen er nog van horen! Tenzij...?En terwijl ik dit schrijf rolt het bericht binnen dat een enorme miljoenenzwendel is ontdekt bij de thuiszorg waar besturen en directies zichzelf enorme salarissen toekennen. Dat dergelijke dingen kunnen gebeuren is mede de schuld van dit kabinet dat blijft weigeren paal en perk te stellen aan de salarissen van managers in deze van overheidswege zwaar gesubsidieerde tak van zorg.

Gotspe van de maand was de toespraak van Balkenende om toch vooral “vrolijk” te zijn, en de spirit van de VOC weer te voorschijn te halen. Doe eens bukken mijnheer Balkenende, dan hoop ik dat de kiezer U in november zo’n schop verkoopt dat U voorgoed uit Den Haag verdwijnt.

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

SLaunge
Premium man to man massages

BEKIJK OOK

23e Roze Filmdagen: van 12- 22 maart 2020


GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJERmrt 2020        lengte: 12 min.
Het zorgzame wanbeleid van Balkenende

Ron Meijer, in Historie & Politiek op 19 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media