Back to Top
Donderdag 13 Dec
86227 users - nu online: 1379 people
86227 users - nu online: 1379 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Verkiezing Miss Lellebel moeilijke opdracht voor Dolly Bellefleur en de haren


door Rien Ultee in Uitgaan & Reports , 10 december 2006

This article is also available in English


De travestiebar Lellebel opende in de winter van 1997 haar deuren en is ondertussen een van de opvallende bars in Amsterdam. In 2000 was het winnen van de Canal Parade een van de hoogtepunten. De Lellebel biedt liveshows, thema-avonden en optredens gedurende zeven dagen in de week, het hele jaar door. Het thema van de Lellebel is travestie, transseksualiteit, voor homo’s en lesbiennes, maar ook voor hetero’s en biseksuelen. De Lellebel is er, kortom, voor iedereen.

Gedurende de te Amsterdam gehouden Gay Games van 1988 is het idee ontstaan om on-line te gaan, zodat iedereen over de hele wereld bereikt kan worden. Op de website www.lellebel.nl vind je een agenda en aanvullende gegevens. Uit deze agenda blijkt hoe ongelooflijk actief de mensen achter de schermen zijn, van de organisatie van een Miss Lellebel-verkiezing met een prijzenpakket waardoor het de moeite waard is om überhaupt de netnylons uit de mottenballen te halen, tot uitstapjes naar de Efteling. Op 5 november aanstaande is er vanaf 19.00 uur een wegens groot succes geprolongeerde Jam Session onder leiding van Frederique en met medewerking van Prinses Lesley en vele anderen.De Miss Lellebel-verkiezing was een van de hoogtepunten uit de lijst. De Grote Finale vond plaats in Palace aan het Thorbeckeplein, waar de presentatie in handen lag van Desirée dello Stiletto. De kandidaten waren gekozen tijdens eerder gehouden voorrondes, maar dat wil niet wilde zeggen dat de jury, met in de hoofdrol Dolly Bellefeur, het gemakkelijk had. De jury, waarin Nelly Frijda gewoon als Nelly Frijda tussen de andere dames zat, had het moeilijk om een keuze uit het aanbod te maken.

Ze hadden er heel wat glaasjes champagne voor nodig om tot een unanieme beslissing te komen, maar oordeelden uiteindelijk dat Prinses Lesley met de hoofdprijs naar huis kon gaan. Afgezien van de wisselbeker, werd de Prinses bedolven onder cadeaus. Uiteraard, zoals het een prinses betaamt, kon zij haar tranen van geluk niet bedwingen. Haar optreden als gesluierde moslima en de daarbij behorende, scherpe tekst, heeft menig toeschouwer uitbundig laten lachen.De zaak hing vol met ballonnen zodat het feest nog meer sfeer en stijl kreeg en het publiek genoot dan ook met volle teugen. De optredens van Dolly Bellefleur en de veelbelovende zanger Fransix zorgde voor een prettige afwisseling. Dolly Bellefleur vertelde me in vertrouwen dat binnenkort haar nieuwe cd uitkomt, en Fransix is bezig voor een optreden bij Paul de Leeuw.

De Lellebel heeft een groot diversiteit aan clientèle en dat maakt deze bar zo apart. Om met een nogal stoere hetero karaoke te doen was voor mij een heel aparte belevenis.
De Lellebel heeft een huiskamersfeer die mede wordt bepaald door de grootte van de bar, en uiteraard door de gastvrijheid van het personeel. De toegankelijkheid voor een verscheidenheid aan publiek, van mensen met transgender-gevoelens tot aan de meest stoere en macho hetero, die ook welkom is, vormt een van de gezichten van de Lellebel. 
Verkiezing Miss Lellebel moeilijke opdracht voor Dolly Bellefleur en de haren

Rien Ultee, in Uitgaan & Reports op 16 december 2018
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 328, december 2018


Meer uit Uitgaan & Reports
Meer uit nummer 183
Meer van Rien Ultee

t Bolke


One of the largest gay saunas

meer info |visit


IHLIA


Gay & Lesbian Archives

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media