Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 951 people
86440 users - nu online: 951 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Travel - Vakantie vieren in Antalya en Bodrum


door Rien Ultee in Reizen en weekendtrips , 11 september 2006

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Na een bezoek te hebben gebracht aan de Stichting Magic, die in eerste instantie een discussiemiddag had gepland in Café Sappho, maar moest uitwijken naar het clubhuis van de Turkse gemeenschap zelf, waar het programma in afslankte vorm werd voorgezet, was ik nieuwsgierig geworden naar gay Turkije. Bij toeval kreeg ik de mogelijkheid om zelf naar Turkije te gaan en met andere homojournalisten uit Denemarken, Engeland en, ja hoor, ook Rusland op onderzoek uit te gaan, uiteraard wel onder begeleiding van afgevaardigden van de locale toeristenbureaus en gay gidsen.

Mijn reis werd (uitstekend!) verzorgd door Mantrav (www.mantrav.nl), een reisbureau dat is gespecialiseerd in vakantiereizen naar homovriendelijke en regelrechte homobestemmingen.
Gay en Turkije: nu de Turken in de EU willen komen, zijn ze aardig bezig om zichzelf als homovriendelijk vakantieland in de schijnwerpers te zetten. Turkije behoort tot de landen van Azië, dus het hoe en wat van waarom ze nu perse in de EU willen laat ik maar buiten beschouwing.
Je kunt als homotoerist en uiteraard wat het vermaak betreft het beste in Istanboel terecht en daarna Antalya en Bodrum gaan bezoeken, want dat zijn bij uitstek de meest homovriendelijke plaatsen van en in Turkije.

Antalya

Mijn bezoeken aan Antalya en Bodrum waren zeer indrukwekkend, niet zozeer door de prachtige en imposante historie maar vooral door de gay-vriendelijke houding. Antalya heeft best het een en ander te bieden, er zijn diverse (homo)bars en discotheken waar Turkse homo’s kontakten op kunnen doen.
In Antalya is er voor de Turkse homo’s maandagsavonds op het strand een speciale Gay Night met diverse onderdelen. De gebruikte locatie is vanaf de Boulevard te aanschouwen en dat geeft een aardig schouwspel van heren die daar aan de kant “enigszins verbaasd” staan te kijken.De Alexander Bar in Antalya is een café dat qua uitstraling en de redelijk jonge bezoekers een bezoek waard is. De boys zijn aanspreekbaar en nieuwsgierig naar van waar en uit welk land je komt.
Uiteraard zijn er meer homobars, maar die zul je niet zo direct kunnen vinden, want over het algemeen zijn ze een beetje verstopt in achterafstraatjes en steegjes.

Antalya heeft de sfeer van een grotere stad, dus zijn er hele wijken waar de mooiste hotels en ressorts zijn neergezet. Het hotel waar ik tijdens mijn verblijf in Antalya logeerde behoort tot de Marmara-keten. Uiteraard zijn dit hotels die qua prijs/kwaliteit-verhouding een sterretje of twee hoger liggen dan de doorsnee-hotels, die overbevolkt worden door uit Rusland en dergelijke landen afkomstige toeristen, die zich in de vreetschuren (restaurants) ten goede doen aan alles wat er maar te halen is om daarna de volle borden achter te laten, op zoek naar de toetjes, etc.
Bodrum

Het pas geopende Marmara Therma Hotel in Bodrum is een verblijf met een ambiance en een interieur die elke verwende gay vakantiereiziger doen verbleken. De architect die op deze plaats bezig is geweest, heeft zoveel mogelijk natuurlijke producten gebruikt. Zo zijn de deurknoppen bijvoorbeeld platte stenen. De kamers hebben allemaal een balkon of terras. Ik kan het helaas niet navertellen, zo’n indruk heeft het bij mij achtergelaten, maar boek eens één nachtje en je wilt nooit meer weg. De terrassen waar je ’s avonds kan dineren of ’s morgens je ontbijt gebruiken geven een prachtig uitzicht over de baai van Bodrum. En wat is er nu heerlijk en romantischer dan bij zonsondergang te dineren.

De ontvangst die wij kregen van Nino Manzella, de PR-manager, was van zo’n theatrale uitstraling dat je denkt middenin een klucht terecht te zijn gekomen. Ik kan Nino het beste vergelijken met een acteur die uit een van de films van Fellini is gestapt. Wat een klasse, en wat een ontvangst! Soms kon hij ons verrassen met een aria, en vervolgens stond de “acteur” een show te geven. Theater, theater! Geweldig. Zijn Italiaanse temperament gemengd met Franse gay allure is uniek. Fahri Eren, de General Manager, doet er alles aan om je verblijf zo goed mogelijk naar de zin te maken, en als goede tegenpool van Nino zijn ze samen werkelijk een paar apart.De hotels zijn overigens allemaal weliswaar gay-vriendelijk, maar ook hier geldt dat je je moet aanpassen aan de omgeving. Voor meer info over dit hotel: www.thermamarmarahotels.com.
Bodrum heeft een echte gay bar, de Adibar, en er zijn in de stad diverse gay-vriendelijke hotelletjes te boeken. Bodrum heeft een iets kleinschaliger en dus dorpsere sfeer dan Antalya.
Langs de boulevard van Bodrum loopt menig homo te flaneren om zogenaamd naar de bootjes in de haven te kijken, maar in werkelijkheid kun je er best een leuke Turk tegenkomen.

Ik heb mij laten vertellen dat er op maandagavond een speciale Gay Catamaran nacht is, en een hele nacht onder de blote hemel dansen terwijl de Catamaran over zee vaart is een unieke ervaring.
Van 24 september tot 1 oktober is er een speciale Gay Week in Bodrum, waar men, volgens de organisatie, in het speciaal gereserveerde Club Med Resort kan genieten van totale vrijheid, wilde fantasieën en pittig vermaak. Info: www.freedomtravel.nlTurkije is in principe gay-vriendelijk en de Turkse bevolking is bijzonder aardig en correct, maar verwacht nu niet dat alles open en bloot gepresenteerd zal worden, want daarvoor moet je toch een andere vakantiebestemming zoeken. Wil je op avontuur, zonder de uitgesproken gay adressen maar wel homovriendelijk, dan ben je, zeker gelet op de redelijk goedkope prijzen, in Turkije op de goede plaats.
Een bezoek aan de vele Turkse baden mag je bij een bezoek aan dit land natuurlijk niet vergeten.
Cultuur, zon, strand, lekker eten, etc., etc. zijn mijn inziens de beste ingrediënten voor een geslaagde vakantie.

Respect voor elkaar is iets waarbij menig homo op de wereld een voorbeeld aan Turkije kan nemen, maar uiteraard zullen er altijd uitzonderingen blijven en is er nog genoeg werk aan de winkel. Men is op de goede weg, maar in een land waar de islam heel belangrijk is, zul je nooit en te nimmer als homo van totale vrijheid kunnen genieten. Gay-vriendelijk is een manier van overleven, en kan misschien meer tot stand brengen dan de uitgesproken gay houdingen die averechts kunnen werken.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Travel - Vakantie vieren in Antalya en Bodrum-


Reactie van dd. 09 juni 2007
Hoi, ik kom al verschillende jaren in antalya en ik heb het gaystrand nog nooit ontdekt
jacuitbreda@hotmail.com


Reactie van j v d berg dd. 30 juli 2007


ik ga op vacantie naar side,wat voor stranden zijn er en wat is er verder te doen


Reactie van Gieter dd. 05 augustus 2007
hey wij jong gaykoppel gaan van 1 tot 21 september naar Bodrum hotel kervansaray.. zijn er nog mensen die daar naartoe gaan?


Reactie van mike dd. 12 augustus 2007
wij jong stel gaan van 11 tot 26 sept naar bodum
verbijf in royal ariahotel


Reactie van Herman dd. 17 augustus 2008
hey ik ben van 06-16 september in Bodrum hotel Salmakis resort & Spa. nog mannen daar ?


Reactie van will en wilco dd. 03 september 2008
hoi allemaal,
wij zijn van 9 tot 19 september in bodrum.
leuk stel uit eindhoven,alhoewel we niet meer samen zijn ,maar samen wel een bar runnen in eindhoven,op stratumsedijk,zijn we toch samen in bodrum voor een heerlijke vakantie.
je zult ons kunnen zien in de adibar o.a.
misschien tot dan doei


Reactie van Paul dd. 28 augustus 2008
Nou ik kan je vertellen dat hotel kervansaray helemaal buiten Bodrum ligt ongeveer 6a7 kilometer als je vragen hebt mail me maar ik ben Nederlander en woon in bodrum.
mijn mail adres is gumbetbitezbaai@msn.com groeten Paul.


GERELATEERDMEER VAN RIEN ULTEEMEEST GELEZEN VAN RIEN ULTEE

Travel - Vakantie vieren in Antalya en Bodrum

Rien Ultee, in Reizen en weekendtrips op 14 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media