Back to Top
Zaterdag 04 Apr
86426 users - nu online: 996 people
86426 users - nu online: 996 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Film News


door Peter van Mokum in Films & boeken , 30 juni 2006

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Baantjer niet in bios

Vanwege creatieve bezwaren is de geplande bioscoopfilm van de populaire televisieserie Baantjer afgeblazen. Een jaar geleden maakten Endemol en RTL bekend dat er in het voorjaar van 2007 een eenmalige speelfilm zou worden gemaakt, ter afsluiting van de gehele reeks. Producent Peter Römer liet weten dat de film niet om financiële redenen is afgeketst, maar dat Endemol van mening is dat een bioscoopfilm weinig zou kunnen toevoegen. Ook het succes van series als Gooische vrouwen en Evelien is voor Endemol een reden om zich bij televisie te houden.


Baantjer is een van de meest succesvolle Nederlandse series op RTL4. De personages en verhalen komen uit de boekenreeks van schrijver Appie Baantjer, zelf een oud-rechercheur. Inspecteur De Cock (met CeeOoCeeKaa) verscheen echter al eerder op het witte doek in de speelfilm Moord in extase uit 1984. De hoofdrollen waren destijds voor Joop Doderer en Ron Brandsteder.
==========================================================================


Stuntman klaagt Cruise aan

De onmogelijke stunts in Mission: Impossible 3 hebben hun tol geëist. Tijdens de opnames liep stuntman Steven Scott Wheatley zulke ernstige brandwonden op, dat hij Paramount Pictures en Cruise/Wagner Productions aanklaagt.

Toen in juni 2005 een benzinebom explodeerde op de set, kwam de stuntman in een vuurbal terecht. Hierdoor is zestig procent van zijn lichaam met brandwonden bedekt. Wheatley claimt dat het ongeluk gebeurde door onachtzaamheid van de filmmaatschappij.

==========================================================================

Beamer-on-hold

De as van Star Trek-acteur James Doohan, die jarenlang de rol van Enterprise-machinetechnicus Scotty speelde, staat in de wacht om de ruimte in te worden geschoten. Een soortgelijk ruimteschip - met een missie om as van overledenen de ruimte in te schieten - is onlangs namelijk door een brandstoflek in de oceaan gestort.

De acteur zou omhoog worden ge-“beamd”, nadat hij dit jaren voor zijn filmmakkers in Star Trek heeft gedaan.

Scotty bediende namelijk de beamers, waarmee zijn vrienden van de een of andere planeet door de ruimte gestraald konden worden om weer keurig in het ruimteschip tevoorschijn te komen. De laatste wens van de acteur was dan ook zeer toepasselijk.

Maar helaas zal hij dus even moeten wachten. Het privé-bedrijf Space X uit Florida is nu aan het onderzoeken hoe deze ramp heeft kunnen gebeuren.

Zodra ze zich ervan verzekerd hebben dat dit ongeluk niet nog een keer kan gebeuren, zal de acteur - samen met de as van 185 andere overledenen - het heelal in worden gelanceerd.
==========================================================================

In de Bioscoop

The Great Raid


Tijdens de Tweede Wereldoorlog zitten duizenden Amerikaanse en Filippijnse krijgsgevangenen jarenlang in een Jappenkamp in Cabantauan op de Filippijnen. Ze worden gemarteld en uitgehongerd, en hebben de hoop opgegeven dat ze ooit nog bevrijd zullen worden. Maar in januari 1945 begint een bataljon van het Amerikaanse leger aan een levensgevaarlijke missie. Luitenant-kolonel Henry Mucci geeft kapitein Prince (James Franco) de leiding over een moedige bevrijdingsactie met als doel alle overlevenden te redden uit handen van de meedogenloze Japanners.


Regisseur John Dahl werd in de jaren negentig bekend met de film-noirs Red Rock West en The Last Seduction. Daarna maakte hij het drama Rounders en de thriller Joy Ride.

Met The Great Raid waagt hij zich aan een oorlogsfilm, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Het script werd afgeleid van twee boeken geschreven door William B. Breuer en Hampton Sides.

De rol van kolonel Mucci wordt gespeeld door Benjamin Bratt (Miss Congeniality, Clear and Present Danger). Verder spelen onder andere Joseph Fiennes (Shakespeare in Love), James Franco (Spider-Man) en Connie Nielsen (Gladiator) mee.

==========================================================================

The Da Vinci Code


Verfilming van de wereldwijde bestseller van Dan Brown, met Tom Hanks als dr. Robert Langdon die verborgen boodschappen ontdekt in Da Vinci's kunst. Dr. Langdon, een expert op het gebied van religieuze symboliek, raakt betrokken bij de mysterieuze moord op een oude beheerder van het Louvre, het beroemde museum in Parijs.

Voor de Franse politieagent Bezu Fache (Jean Reno) is Langdon een belangrijke verdachte. In zijn onderzoek naar de werkelijke dader, wordt Langdon geholpen door de cryptologe Sophie Neveu (Audrey Tautou). De vermoorde curator bleek lid te zijn geweest van een genootschap dat een eeuwenoud geheim verbergt.

In hun zoektocht komen Langdon en Neveu op het spoor van een reeks ingenieus verborgen boodschappen in het werk van de oude Italiaanse kunstenaar Leonardo Da Vinci, die onder meer de Mona Lisa schilderde. Ligt hierin de sleutel van het mysterie?

Het was een kwestie van tijd eer The Da Vinci Code zou worden verfilmd. De regie ligt in handen van Ron Howard, die samen met producent Brian Grazer voor de derde keer in zee gaat met acteur Tom Hanks. Het trio werkte eerder aan de komedie Splash en het ruimtevaartdrama Apollo 13.

De tegenspeelster van Hanks is Audrey Tautou, bekend uit de sprookjesachtige arthousehit Amélie. Andere rollen zijn voor Jean Reno, Alfred Molina, Paul Bettany en Ian “Gandalf” McKellen. Het scenario komt van Akiva Goldsman, die eerder het script van Ron Howard’s A Beautiful Mind schreef.==========================================================================

Silent Hill

Horrorfilm naar de populaire videogame waarin een jonge moeder haar verdwenen dochter zoekt in het spookachtige stadje Silent Hill.
Rose is met haar geesteszieke dochtertje Sharon onderweg naar een medium als ze een auto-ongeluk krijgen. Als Rose uit het wrak kruipt, blijkt Sharon spoorloos verdwenen te zijn.


Rose gaat naar haar op zoek in het desolate stadje Silent Hill iets verderop, maar al snel wordt duidelijk dat dit geen gewoon plaatsje is. Het wordt beheerst door een machtige Duisternis.

De menselijke overlevenden leveren een dapper maar kansloos gevecht tegen het Duister. Samen met agente Cybil (Laurie Holden) zet Rose haar zoektocht naar Sharon echter vastberaden voort. Toch zal ze een deal met het kwaad moeten sluiten om haar dochter te redden...

Videogames bieden Hollywood een dankbare bron om nieuwe bioscoopfilms uit te putten, denk aan Tomb Raider, Resident Evil, Alone in the Dark en Doom. Ook de horrorthriller Silent Hill is gebaseerd op het gelijknamige videogame, waarvan sinds 1999 al diverse edities zijn uitgekomen.

De regie is in handen van de Fransman Christophe Gans, die eerder de visueel georiënteerde films Crying Freeman en Brotherhood of the Wolf maakte. De hoofdrol van moeder Rose is voor Radha Mitchell (Pitch Black, Melinda and Melinda), terwijl haar dochtertje Sharon gespeeld wordt door Jodelle Ferland die ook te zien is in Terry Gilliam’s Tideland.

GERELATEERDMEER VAN PETER VAN MOKUMMEEST GELEZEN VAN PETER VAN MOKUM

Film News

Peter van Mokum, in Films & boeken op 03 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media