Back to Top
Zaterdag 04 Apr
86426 users - nu online: 1001 people
86426 users - nu online: 1001 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nederlandse gay zwemkampioenschappen vieren eerste lustrum


door Redaktie in Algemeen , 23 mei 2006

This article is also available in English


Op donderdag 25 mei 2006 (Hemelvaartsdag) vindt in Den Haag de NKGay 2006 plaats. Deze zwemkampioenschap voor homoseksuele (m/v) sporters in Nederland vindt iedere twee jaar plaats. Samen met de jaarlijkse Eurogames en de vierjaarlijkse Gay Games behoort de NKGay tot de belangrijkste wedstrijden voor de Nederlandse gay zwemmer. In Den Haag worden circa tweehonderdvijftig deelnemers verwacht. De organisatie van de NKGay geschiedt per toerbeurt door steeds andere clubs.

Deze vijfde editie, het eerste lustrum, wordt georganiseerd door zwemvereniging Plons (www.hhzvplons.nl) in samenwerking met GaySwimAmsterdam. Plons is de oudste homozwemvereniging van Nederland, telt circa honderdveertig leden en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. De vereniging doet mee aan officiële, door de KNZB gesanctioneerde wedstrijden. De NKGay 2006 vindt plaats in het Haagse zwembad Overbosch en toeschouwers zijn van harte welkom.

Na het wedstrijddeel zijn er extra activiteiten voor de deelnemers zoals een gezamenlijk diner, een After Party in Café Frenz en de vrijdag erna volgen nog enkele ontspannende activiteiten. De homozwemwereld is ontzettend populair en heeft het afgelopen decennium een prominente plaats ingenomen in het Nederlandse ‘masters’zwemmen en draagt in die hoedanigheid bij aan de emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen.


De KNZB erkent dit gegeven en levert dan ook een substantiële bijdrage aan de NKGay in de vorm van officials, wedstrijdreglement en sanctionering. De gemeente Den Haag heeft de NKGay ondersteund met een subsidie. De NKGay2006 kan als opmaat worden beschouwd voor de eerste OutGames in het Canadese Montreal en de zevende Gay Games in Chicago.

De eerste NKGay werd gehouden als generale repetitie voor de organisatie van de in 1998 in Nederland georganiseerde vijfde editie van de Gay Games. Hierbij verwelkomde de stad Amersfoort zo’n tweeduizend homoseksuele zwemmers vanuit de hele wereld en werd tevens de eerste Gay Pride van Amersfoort een feit: een geslaagde avond waar ongeveer vijfduizend bezoekers op af kwamen.

Sportcomplex Overbosch
Vlaskamp 3, 2592 AA Den Haag
Opening wedstrijd: 14.00 uur (zwembad open om 12.00 uur voor de registratie)


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Nederlandse gay zwemkampioenschappen vieren eerste lustrum

Redaktie, in Algemeen op 26 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media