Back to Top
Zaterdag 28 maart
86425 users - nu online: 1025 people
86425 users - nu online: 1025 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Portfolio - Sean Bentz’ zomerse lekkertjes


door Julien Beyle in Films & boeken , 25 maart 2006

This article is also available in English


Buiten is het koud en grauw en hoewel binnen de verwarming voor een comfortabele temperatuur zorgt, was het in deze donkere maanden toch een waar genoegen toen de post onlangs de vijfde aflevering van XYfoto bezorgde. Dit nummer is namelijk helemaal gewijd aan jongens in de zomer, want: “Het is altijd zomer in San Diego!,” zoals de cover laat weten. En in deze stad wordt XYfoto gemaakt en woont ook fotograaf Sean Bentz. De redactie heeft ditmaal opnieuw gekozen voor werk van Bentz, waarmee hij voor de derde keer een aflevering van dit tijdschrift vult.

Daar hoeven we bepaald niet over te klagen, want Bentz ziet altijd kans fraaie, jonge specimina van het mannelijk geslacht voor zijn camera te krijgen.

Bij het bladeren in XYfoto weet ik ook weer waarom ik zo van de zomer houd. Niet eens omdat de temperaturen dan meestal hoger zijn dan in de winter, want tegen de kou kun je je kleden. Doch dat is ook meteen het probleem! Al het fraais dat je van de pagina’s van XYfoto tegemoet komt, zit in de winter onder dikke kleding verstopt. En een trui kan nog zo mooi zijn, een T-shirtje is me toch liever als er iets lekkers in zit!Aangezien het in San Diego altijd zomer is, zoals ook Bentz in een woord vooraf stelt, zijn de zomermaanden voor hem de tijd om op reis te gaan. Veel foto’s in dit nummer zijn dan ook in Europa gemaakt, in landen als Finland (“met duizend meren vol blonde, gebruinde, blauw-ogige jongens”), Zweden (“het opvallende van de jongens in Scandinavië is, dat ze gewoon niet doorhebben dat ze opwindend zijn.


Misschien komt dat omdat negentig procent van hen OPWINDEND is”), Engeland, België en zelfs Nederland. Bentz meent “dat de zomer in Europa werkelijk wordt gewaardeerd omdat het zo’n groot deel van het jaar sneeuwt en koud is. [...] Ze beschouwen de zomer niet als vanzelfsprekend zoals wij het doen in het land van de eeuwigdurende zomer.”

Misschien heeft Bentz met deze constatering gelijk, maar in ieder geval kunnen we hem dankbaar zijn dat hij met zijn foto’s van al die in zomerstemming verkerende kanjers alvast een sprankje zon in deze donkere maanden heeft gebracht en ons er daarmee aan herinnert dat de kou zal verdwijnen en dat ooit de zon en de zomerwarmte weer hun opwachting zullen maken.

En we moeten dan maar hopen dat al het mannelijk schoon zich weer, niet verhuld door winterkleding, voor onze ogen zal vertonen. Maar tot die tijd gekomen is, vormt XYfoto een aantrekkelijk substituut.Commentaar:
Re: Portfolio - Sean Bentz’ zomerse lekkertjes-


Reactie van HANSLI1000 dd. 25 maart 2006
geile boys


GERELATEERDMEER VAN JULIEN BEYLEMEEST GELEZEN VAN JULIEN BEYLE

Portfolio - Sean Bentz’ zomerse lekkertjes

Julien Beyle, in Films & boeken op 28 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media