Back to Top
Zondag 31 mei
86440 users - nu online: 1026 people
86440 users - nu online: 1026 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
The Scene - “Wat is jouw recept voor een perfecte party?”


door Scene Queen in Scene , 10 februari 2006

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Dezer dagen kan de keuze van waar in Amsterdam of naburige steden uit te gaan een ontmoedigende beslissing zijn. Terwijl de keuze aan speciale evenementen het afgelopen jaar in aantal is verdubbeld, is de garantie dat je je flink kunt uitleven op z’n minst twijfelachtig. Wat je “scene” ook zijn mag, of je nu een voorkeur hebt voor een leerfeest, een circuit-party, een alternatief feest of een seksfeest, we hebben allemaal een bepaalde mate van verwachtingen als we ons opmaken om een avondje uit te gaan. De druk ligt bij de organisatie om dat alles ook waar te maken. Maar wat willen we nu eigenlijk dat ze waarmaken?

We kunnen het er wel redelijk over eens zijn dat muziek subjectief is en in belangrijke mate een kwestie van smaak. Er bestaat echter een zeker kwaliteitsniveau dat we, denk ik, allemaal kunnen herkennen als we het zien en horen. Maar wat zijn de ingrediënten voor een lekker avondje stappen? Wat is het recept voor een succesvolle party?

Voor de meeste mensen is de muziek het belangrijkste aspect dat ze in overweging nemen als ze uitgaan. Voor sommigen ligt de motivatie bij de mogelijkheden tot cruisen en de hoop iemand aan de haak te slaan. Andere zaken waaraan mensen aandacht besteden en die van invloed zijn op een avondje uit, zijn de drugs die we eventueel willen gebruiken, hoe dronken of stoned we willen worden, of we kort tevoren gegeten of geslapen hebben en mogelijk zelfs of we een paar uur eerder slaande ruzie met onze partner hebben gehad en het uit hebben gemaakt.Als we afzien van persoonlijke shit, ligt er nog altijd een mate van verantwoordelijkheid bij de organisatoren. Ik denk niet dat iemand bezwaar heeft tegen een toegangsprijs voor welk evenement dan ook, maar ik denk ook dat iedereen verwacht waar voor zijn geld te krijgen.

Hoewel feestbeesten in Amsterdam minder diep in de buidel hoeven te tasten om naar een party te gaan dan in veel andere party-steden, is iedereen er nog steeds op uit “voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten”! Tien of vijftien jaar geleden zouden de meesten gelukkig zijn geweest met die “perfecte pil” en de aanwezigheid van hun vrienden en honderden halfnaakte mannen.


Dezer dagen is de gemiddelde feestganger geraffineerder en weet wat hij van een evenement verlangt. Afgezien van de muziekstijl, hoe belangrijk die ook is, zijn er veel andere zaken waaraan we in de loop van de avond aandacht schenken.

Vanaf het ogenblik dat we de hoek omkomen en de plaats van handeling zien, beginnen we met oordelen. Als we geen lange rij zien, vragen we ons af of het binnen druk zal zijn.

Maar als we wel een lange rij zien staan, vragen we ons af hoe lang het zal duren om binnen te komen. Hoe de rij voortbeweegt, hoe de gastheer of -vrouw aan de deur ons begroet en hoe de beveiliging ons controleert (en hopelijk niet vindt wat we dan ook proberen te verstoppen), bepaalt voor sommigen onder ons meteen een bepaalde toon of uitstraling. Het volgende waarmee we worden geconfronteerd is de garderobe.

Opnieuw beoordelen we de rij wachtenden, de organisatie van de mensen die onze jassen aanpakken, de prijs die we per afgegeven item moeten betalen, en we bedenken, zelfs voordat de avond is begonnen, hoe en wanneer we het beste kunnen vertrekken om onze bezittingen weer te bemachtigen vóór het spitsuur aan het eind. Bij sommige evenementen vraag je je, gezien de zeer creatieve systemen die worden gehanteerd, zelfs af of ze je spullen zullen kunnen terugvinden.

Deze eerste vijftien minuten, die kunnen oplopen tot een uur op sommige plaatsen, vormen de eerste indruk die we opdoen over die avond en de organisatie van het feest. Hoewel de meesten van ons zich daar bevinden met de bedoeling een lekkere tijd te hebben, slaan veel mensen elk aspect van een feest in hun geheugen op of ze praten er onder elkaar over. Niet druk genoeg? Te druk? Gewoon perfect? Muziek en verlichting geweldig? Of rotzooi? Te heet? Te koud? Kosten de drankjes teveel? Zijn de toiletten rampzalig?

We bekritiseren de dj’s, de gogo-jongens en de optredens. We hebben allemaal een “party checklist” van zaken die we graag willen aantreffen of meemaken op een feest. Sommigen onder ons zijn veeleisender dan anderen. Sommigen zijn volmaakt gelukkig als ze met een groep vrienden uit zijn en zijn zich totaal niet bewust van de omgeving. Maar steeds meer mensen onder ons besteden veel aandacht aan alles om ons heen, hoe stoned we ook mogen zijn.Er zijn dezer dagen erg weinig party’s waar je het gevoel hebt dat het feest voor de mensen is gecreëerd. En dat is nu juist waarom het zou dienen te gaan. Ja, party-organisatoren moeten ook hun brood verdienen en ze zouden moeten worden beloond als een feest goed in elkaar is gezet. Het organiseren van verschillende van deze groter opgezette feesten kost veel tijd, energie en geld, maar als het goed is gedaan kun je dat voelen, horen en zien door al het geglimlach en de armen die in het midden van de dansvloer de lucht in gaan.

Dezer dagen is de informatiestroom sneller en creatiever dan ooit tevoren. Welke party is fantastisch en welke niet? Een feit is dat het succes of de mislukking van een feest uiteindelijk door de bezoekers wordt bepaald. Kunnen de organisatoren aan onze eisen voldoen? En: moeten ze dat eigenlijk wel? Of zijn we als feestgangers veel te kritisch? Halen we soms een feest naar beneden zonder het een echte kans te hebben gegeven?

Sommigen beweren dat de party-scene in Amsterdam te kritisch en te verwend is en dat we het daardoor soms voor onszelf bederven. Ik denk dat we allemaal wel eens iemand ooit hebben horen klagen dat er niets te doen is, maar als er dan een organisatie iets begint, gaan ze nog steeds niet!

Er zijn de basisingrediënten van het recept voor een goede party en er zijn de speciale ingrediënten die het onderscheid uitmaken tussen wat goed is en wat geweldig!

Ik denk dat het uiteindelijke doel van ons allemaal is om een geweldige tijd te hebben, met vrienden te dansen, nieuwe mensen te ontmoeten en naar huis te gaan met een glimlach op ons gezicht en met mogelijk een lekkere jongen (of jongens) naast ons in de taxi! We willen alleen maar dat alle ingrediënten op de juiste manier zijn georganiseerd!


2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN SCENE QUEENMEEST GELEZEN VAN SCENE QUEEN

The Scene - “Wat is jouw recept voor een perfecte party?”

Scene Queen, in Scene op 14 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media