Back to Top
Zaterdag 04 Apr
86426 users - nu online: 996 people
86426 users - nu online: 996 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 6 min. Printervriendelijke Pagina  
Film News


door Peter van Mokum in Films & boeken , 21 januari 2006

This article is also available in English
lengte: 6 minuten


Achter de Schermen
Karina Smulders wordt Nina Hagen


Actrice Karina Smulders zal de rol van de Duitse punk-zangeres Nina Hagen spelen in “Wild Romance,” regisseur Jean van de Velde’s nieuwe biopic over Hermand Brood. Smulders is bij het grote publiek bekend als Lotje uit de soapserie “Onderweg naar morgen,” maar is ook al geruime tijd een vaste actrice bij Toneelgroep Amsterdam. Ze zal tevens te zien zijn in “Ik omhels je met duizend armen,” de laatste film van Willem van de Sande Bakhuyzen naar het boek van Ronald Giphart.


Eerder was al bekend dat Daniël Boissevain, met wie Van de Velde eerder samenwerkte in “All Stars,” de hoofdrol van Herman Brood zal vertolken. Marcel Hensema (“Simon”) zal de rol van manager Koos van Dijk spelen. De opnames van “Wild Romance” zijn onlangs van start gegaan en vinden plaats in Nederland en de Verenigde Staten. “Wild Romance” beslaat de eerste vijf jaar van Brood’s carrière als rock 'n roll junkie.

Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podium-act voor zijn pas geopende café ontmoet hij Brood met wie het liefde op het eerste gezicht is. Samen vertrekken ze naar Amerika om hun geluk te beproeven. De film moet begin november 2006 in de bioscopen gaan draaien. Dat is vijf jaar na het overlijden van Herman Brood en in de maand waarin de spraakmakende zanger zestig zou zijn geworden.
Clooney is jaloers

Hollywood-hunk George Clooney zegt dat hij gefaald heeft met vrouwen, maar dat dat hem er niet van weerhoudt nog steeds te zoeken naar de ware liefde. De ster van “Ocean’s Eleven” heeft net een relatie beëindigd met de Britse tv-presentator Lisa Snowdon. Velen dachten dat zij de vrouw zou zijn met wie Clooney eindelijk zou gaan trouwen, maar niets is minder waar.Clooney is nu dus weer vrijgezel maar hij geeft toe dat hij hunkert naar de liefde, de liefde die zijn goede vrienden Brad Pitt en Angelina Jolie hebben is iets wat hij benijdt. “Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Mijn goede vrinden Brad en Angelina zijn heel erg verliefd. Misschien wordt het nu wel tijd dat ook ik de vrouw van mijn leven vind."


Harry Potters auto gejat

De blauwe Ford Anglia waarmee Harry Potter samen met Ron naar Hogwarths vloog in “Harry Potter and the Chamber of Secrets” is gestolen uit een Engelse filmstudio in Cornwall. De auto stond weliswaar verborgen onder een zeil, maar was vanaf de openbare weg wel zichtbaar.

De auto verkeerde overigens in zo’n slechte staat dat er niet mee gereden kon worden. De politie gaat er dan ook vanuit dat de Ford is weggesleept of met een oplegger meegenomen is. Ook is het niet duidelijk of het de autodieven om de klassieke auto zelf te doen was of om het feit dat Ford in de Potter-film voorkomt.
==================

In de Bioscoop

King Kong


Peter Jackson’s versie van het beroemde verhaal over de gigantische gorilla King Kong die op een mysterieus eiland ontdekt wordt door een filmcrew. In de jaren dertig van de vorige eeuw, is de overijverige regisseur Carl Denham wanhopig op zoek naar een hoofdrolspeelster voor zijn nieuwe avonturenfilm over een legenarische reusachtige gorilla.

Op het laatste nippertje vindt hij de mooie Ann Darrow, die samen met de filmcrew en een aantal ontdekkingsreizigers meereist naar het mysterieuze Skull Island. Eenmaal aangekomen op het eiland blijkt dat de legende geen fabeltje is. King Kong woont in een jungle waar prehistorische roofdieren miljoenen jaren hebben weten te overleven...Nadat hij een mijlpaal in de filmgeschiedenis creëerde met de “Lord of the Rings”-trilogie, richtte de Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson zich op die andere grote jeugddroom: een remake van de beroemde avonturenfilm “King Kong.” Het originele verhaal van Merian C. Cooper en Edgar Wallace werd door Jackson zelf opnieuw bewerkt, samen met zijn vrouw Fran Walsh en Philippa Boyens.

De hoofdrollen worden gespeeld door Naomi Watts (“The Ring”), Jack Black (“School of Rock”) en Adrien Brody (“The Pianist”). Deze nieuwe film van Oscarwinnaar Jackson is twee keer zo lang als het origineel uit 1933, die anderhalf uur duurde. De nieuwe “King Kong” gaat op 14 december wereldwijd in première.

Jackson had een budget van 150 miljoen dollar maar ging daar fors overheen. Het uiteindelijke kostenplaatje werd meer dan 200 miljoen. Jackson is wel gewend om met grote budgetten te werken: voor de “Lord of the Rings”-trilogie liep het op tot in de honderden miljoenen.

Het salaris van de beroemde regisseur is ook niet mis, hij kreeg twintig miljoen dollar voor regie en productie van deze remake van “King Kong.” Twintig miljoen is het bedrag dat de studio’s onderling hebben afgesproken als maximum salaris. Alleen de allergrootste sterren zoals Julia Roberts en Tom Cruise komen hiervoor in aanmerking. Jackson is de eerste regisseur die een dergelijk salaris verdient.


The Cave

In een bos in Roemenië wordt de ruïne van een kerk ontdekt, die op de ingang van een gigantisch ondergronds grottenstelsel gebouwd blijkt te zijn. In deze grotten huist een nog niet ontdekt ecosysteem en een groep Amerikaanse deskundigen gaat op onderzoek uit.

De expeditie wordt geleid door de professionele duikers Jack en zijn broer Tyler. Wat ze echter in het diepste van de grot vinden, blijkt een levensgevaarlijk nieuw soort roofdier te zijn. Het onderzoeken is veranderd in overleven.“The Cave” is het regiedebuut van Bruce Hunt, die als assistent-regisseur betrokken was bij de “Matrix”-trilogie. Het gegeven is gebaseerd op de ontdekking van de Movila-grotten in Roemenië. De speleoloog dr. Christi Lascu was hierbij aanwezig, en die heeft tevens als expert aan de film meegeholpen. Jack wordt gespeeld door de Amerikaanse acteur Cole Hauser, bekend van films als “Pitch Black” en “2 Fast 2 Furious.”


A Good Woman

Helen Hunt en Scarlett Johansson stralen in een verfilming van een toneelstuk van Oscar Wilde waarin een dame de huwelijksreis van een jong stel verstoort. In de jaren dertig brengen Robert en Meg Windemere - steenrijk en pas getrouwd - de winter door aan de Italiaanse Amalfi-kust. Alles lijkt koek en ei, tot op een dag Mrs. Erlynne arriveert en voor heel wat ophef zorgt.

Deze Amerikaanse dame liet in de Verenigde Staten een spoor van onbetaalde hotelrekeningen achter en staat bovendien bekend als een onverbiddelijke mannenverslindster. Tot ongeloof van Meg lijkt ook Robert Windemere niet ongevoelig te zijn voor de charmes van Mrs. Erlynne...De romantische kostuumkomedie “A Good Woman” is een adaptatie van “Lady Windemere's Fan,” het toneelstuk uit 1892 van de beroemde Engelse schrijver Oscar Wilde. Scriptschrijver Howard Himelstein situeerde het verhaal in Italië en verplaatste het bovendien naar de jaren dertig van de twintigste eeuw.

Hoofdrollen zijn voor Helen Hunt (“As Good As It Gets”) als Mrs. Erlynne en de populaire Scarlett Johansson (“Lost in Translation”) als Meg Windemere. Meg’s kersverse echtgenoot wordt gespeeld door de Britse nieuwkomer Mark Umbers en ook de wat meer ervaren Tom Wilkinson (“Eternal Sunshine of the Spotless Mind”) is van de partij.


The Fog

Wanneer de jonge kapitein Nick Castle samen met zijn eerste stuurman een raadselachtige vondst doet op de bodem van de oceaan, beginnen er vreemde dingen te gebeuren in het vissersplaatsje Antonio Bay. De bewoners worden geterroriseerd door een angstaanjagende en boosaardige kracht die verborgen ligt in een dikke en dodelijke mist.

Geesten uit het verleden zinnen op een genadeloze wraak. De bewoners van Antonio Bay moeten het mysterie van de mist zien op te lossen voordat het te laat is...
“The Fog” is een remake van de gelijknamige horrorfilm uit 1980 die geregisseerd werd door specialist John Carpenter (“Halloween”).De studio wilde Carpenter ook voor de remake contracteren, maar hij vond het beter als een jong iemand de regie op zich zou nemen. Dat werd Rupert Wrainwright.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor jonge sterren als Tom Welling (tv-serie “Smallville”), Selma Blair (“Legally Blond,” “The Sweetest Thing”) en Maggie Grace (tv-serie “Lost”) in de rol die in de originele versie door Jamie Lee Curtis werd gespeeld. Debra Hill, die samen met Carpenter het originele scenario schreef, overleed kort voordat de opnames van de remake van start gingen.


GERELATEERDMEER VAN PETER VAN MOKUMMEEST GELEZEN VAN PETER VAN MOKUM

Film News

Peter van Mokum, in Films & boeken op 25 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media