Back to Top
Zaterdag 04 Apr
86426 users - nu online: 1013 people
86426 users - nu online: 1013 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Sport - Sportief ontspannen bij volleybalvereniging Smash


door Redaktie in Health & Body , 13 januari 2006

This article is also available in English


Sinds juli 2005 kent Amsterdam een nieuwe, zelfstanige homo-volleybalvereniging, Smash. De vereniging richt zich op alle niveau’s en heeft voornamelijk jonge, mannelijke leden, onder wie een aantal studenten. Smash is met vijftien spelers nu nog relatief klein, maar is met 32 leden toch de op één na grootste gay volleybalvereniging van Amsterdam en men hoopt de grootste en leukste volleybalclub van de hoofdstad te worden!

Smash is er voor spelers van alle niveau’s: beginners (C-niveau), half-gevorderden (B-niveau) en gevorderden (B+/A-niveau). De trainer maakt er een voor alle doelgroepen aansprekende training van.

Vanaf 2 november traint Smash elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de sportzalen van de Hogeschool van Amsterdam (ALO), Dr Meurerlaan 8, Amsterdam-Osdorp.De training begint met een korte warming-up om de spieren los te maken. Dan volgen een aantal oefeningen op het gebied van onder andere baltechniek, spelposities, aanval en verdediging. Vervolgens wordt een wedstrijdje gespeeld en daarna wordt afgesloten met een paar cooling down oefeningen. Na het douchen drinken de deelnemers meestal nog wat in de kantine van de zaal.

Er wordt inmiddels getraind in twee groepen, met in totaal zo’n dertig leden van diverse niveau’s. Een aantal mannen heeft al jaren spelervaring, maar er zijn ook spelers die voor het eerst meedoen. Met andere woorden: zowel beginners als gevorderden kunnen bij Smash terecht. Voor beginners is enig balgevoel wel wenselijk.Op dit moment zijn er twee trainers: Marcel Koorevaar en Wim Brouwer. Koorevaar heeft als gediplomeerd volleybaltrainer Groep 2 onder zijn hoede en iedereen die zich nieuw aanmeldt, stroomt binnen in zijn groep. Brouwer is de leider van Groep 1, die hij vakkundig traint, zowel conditioneel als technisch.

Smash gaat graag naar toernooien in binnen- en buitenland en doet actief mee aan de Benelux Homocompetitie, waaraan zo’n driehonderd homovolleyballers deelnemen. Op vijf zondagen per seizoen spelen vijfendertig tot veertig teams uit België en Nederland tegen elkaar in diverse poules. Per speeldag worden dan vier wedstrijden gehouden tegen teams uit onder andere Utrecht, Groningen, Eindhoven, Rotterdam, Brussel en Leuven. De hele competitie wordt gespeeld in Utrecht.

Smash doet dit seizoen mee met (waarschijnlijk) twee teams: een beginnersteam en een team op half-gevorderden niveau. Maar bij voldoende animo worden dat er natuurlijk nog meer! Aan het begin van het seizoen (september) worden teams samengesteld. Als iemand wil deelnemen aan een Homocompetitie-team rekent de club wel op “commitment,” wat inhoudt dat iemand op alle vijf competitiedagen kan spelen en in de weken ervoor komt trainen. Dit is heel belangrijk, want volleybal is een teamsport en een team moet zich kunnen ontwikkelen. Voor deelname aan de Homocompetitie wordt een extra bijdrage van ongeveer 25,00 euro per persoon per jaar in rekening gebracht.In het afgelopen seizoen (2004-2005) is het jongste (beginners)team kampioen geworden in de C-poule, wat met een echte beker werd beloond. Dit succes wil Smash natuurlijk voortzetten in het komende seizoen!
Los van de competitie worden er nationaal en internationaal regelmatig toernooien georganiseerd. Bijvoorbeeld in Parijs, München, Brussel, Barcelona, Rotterdam, Groningen, enzovoorts. Als er genoeg spelers zijn die aan zo’n toernooi willen deelnemen, schrijft Smash zich natuurlijk in!

Tijdens de eerder dit jaar gehouden Eurogames in Utrecht is het half-gevorderden team derde geworden: een bronzen plak dus! In 2006 vinden in Montreal de Outgames plaats. Natuurlijk wil Smash daar graag heen. Mensen die geïnteresseerd zijn om als lid van Smash naar Montreal toe te gaan, moeten zich zo snel mogelijk inschrijven, want er moet natuurlijk wel voor getraind worden!Aspirant-leden willen waarschijnlijk eerst wel eens de sfeer komen proeven. Dat kan! Een introductie-training is helemaal gratis en vrijblijvend. Daarvoor moet je meebrengen: sportshirt, sportbroek, sokken, schoenen (geen zwarte zolen), eventueel kniebeschermers, en een handdoek voor het douchen.
Ben je enthousiast geworden en wil je graag meespelen met deze sportieve volleyballers? Meer informatie is te vinden op www.smash-amsterdam.nl, maar kan ook worden verkregen via e-mail: j.zoon@zonnet.nl, of telefonisch: 06-50692722 of (020) 7771531.

Het volleybalseizoen loopt van september tot juni, maar je kunt je op elk gewenst moment aanmelden. De jaarcontributie bedraagt momenteel 125,00 euro. Wordt iemand later in het jaar lid, dan berekent de penningmeester hoeveel de contributie bedraagt voor het lopende seizoen.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Sport - Sportief ontspannen bij volleybalvereniging Smash

Redaktie, in Health & Body op 17 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media