Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 895 people
86447 users - nu online: 895 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Een homo-huwelijk in Pakistan?


door Redaktie in Algemeen , 06 januari 2006

This article is also available in English


Het is algemeen bekend dat de islam tegenwoordig niet veel op heeft met homoseksualiteit. Het is daarom opmerkelijk wanneer er een berichtje opduikt dat herinnert aan de bloeiperiode van de islamitische cultuur, toen dichters volop de lof van de jongensliefde zongen. Begin oktober verscheen er zo’n bericht. In de afgelegen Tirah-vallei in Pakistan zou de 42-jarige Liaquat Ali, een Afghaan in ballingschap, verliefd zijn geworden op de 16-jarige Markeen Afridi en vervolgens met hem in het huwelijk zijn getreden.

De ouders van de jongen, die buitengewoon arm zijn, hadden voor de echtverbintenis toestemming gegeven nadat Lianquat Ali hen een “bruidsschat” van 40.000 roepies had betaald. De plechtigheid zou met alle pracht en praal omgeven zijn geweest die een traditioneel stammenhuwelijk kenmerkt.Volgens een getuige werd het huwelijk door ongeveer tweehonderd mensen bijgewoond en arriveerde de “bruid” in de voorgeschreven traditionele dracht op een wit paard. Hij vervolgde echter: “Ik wist niet dat Liaquat met een jongen ging trouwen. Toen we dat ontdekten, was het voor iedereen een verrassing en vele gasten gingen weg zonder het traditionele ‘walima’ (feestmaal) te eten.”

Toen het nieuws over dit schandaal bekend werd, zouden de stamoudsten een noodvergadering hebben belegd om te beslissen over wat er nu verder moest gebeuren. Het paar kreeg de keuze tussen onmiddellijk Pakistan verlaten en de doodstraf.

Ondertussen zijn er echter berichten opgedoken dat dit hele verhaal niets anders dan propaganda van rivaliserende stammen zou zijn en dat zowel Liaquat Ali als Markeen Afridi keurig getrouwde vaders van kinderen zijn.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klikCommentaar:
Re: Een homo-huwelijk in Pakistan?-


Reactie van pierrot dd. 06 januari 2006
Uit de omgeving van Kandahar, het grensgebied van Afghanistan en Pakistan, is bekend dat veel mannen er naast hun vrouw een vriend op na houden, die met de naam 'gelman' wordt aangeduid. Dat is niet hetzelfde als een huwelijk, maar wel een geaccepteerde relatie. Het woord 'gelman' komt uit de paradijsbeschrijvingen van de Koran, waar 'ghoelmaan' en 'woeldaan' de altijd jong blijvende schenkers zijn die als beloning op de gelovigen wachten (soera 52, 24; 56, 17; 76, 19 - zie Omar Nahas, Islam en homoseksualiteit. Bulaaq 2001).


Reactie van Scotland dd. 07 januari 2006
Mooi, hoor. Hopelijk is dat gelijk een voorbeeld voor "onze jongens" als ze straks naar Afhganistan gaan.

Over homoliefde voor en tijdens de islam is een mooi boek verschenen. Veel onderzoek, door wetenschappers geschreven: "Islamic Homomsexualities" van Stephen O. Murray an Will Roscoe, beide experts op dit gebied.

Het boek is duur maar heel boeiend. Het komt met verrassend materiaal en bestreikt het hele gebied dat we nu de Arabische wereld noemen.GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Een homo-huwelijk in Pakistan?

Redaktie, in Algemeen op 10 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media