Back to Top
Zaterdag 04 Apr
86426 users - nu online: 1014 people
86426 users - nu online: 1014 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Mister Sulu komt niet uit de ruimte, maar uit de kast


door Redaktie in Media & entertainment , 04 januari 2006

This article is also available in English


Twee jaar geleden draaide in de Duitse bioscopen de film “Traumschiff Surprise: Episode 1" (ondertussen verkrijgbaar op dvd). Dit is een melige, homohumoristische persiflage op de originele Star Trek serie, waarin Captain Kirk en Mister Spock - die volgens vele kijkers toch al een speciale band met elkaar hadden - worden voorgesteld als flamboyante mietjes.

Het is daarom opmerkelijk dat niet William Shatner of Leonard Nimoy uit de kast kwamen, maar de acteur George Takei, die grotere bekendheid geniet als Mister Sulu. Met het in Los Angeles gepubliceerde tijdschrift “Frontiers” sprak hij openlijk over zijn homoseksualiteit. Over deze stap merkt hij op: “Het is niet werkelijk een uit de kast komen, want dat suggereert het openen van een deur en daar doorheen stappen. Het kan beter gezien worden als een lange, lange wandeling door wat begint als een nauwe gang die dan gaandeweg breder wordt.”Hij vertelde tegen de verslaggever van het tijdschrift dat hij bij zijn familie al jaren uit de kast was en ook dat hij al lang betrokken is bij homo-organisaties, zoals FrontRunners. Bij deze ren-vereniging heeft hij zijn levensgezel Brad ontmoet. Maar tot nu toe had hij in de media over zijn seksuele voorkeur gezwegen.
Dit is overigens niet de eerste keer dat hij nieuwe grenzen zoekt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij ondergebracht in een interneringskamp voor Amerikanen van Japanse afkomst, die door de regering uit veiligheidsoverwegingen waren ingesteld. Sinds die tijd heeft hij gevochten voor de rechten van Japanse Amerikanen en had hij zitting in het bestuur van het Japanese American National Museum.

Maar door zijn recente openheid is hij niet langer alleen een rolmodel voor Japanse Amerikanen, maar ook voor homo’s en meer in het bijzonder homoseksuele science fiction fans.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Mister Sulu komt niet uit de ruimte, maar uit de kast

Redaktie, in Media & entertainment op 08 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media