Back to Top
Zaterdag 04 Apr
86426 users - nu online: 991 people
86426 users - nu online: 991 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Rotterdamse allochtone jongeren steeds vijandiger tegenover homoseksualiteit


door Redaktie in Algemeen , 03 januari 2006

This article is also available in English


Steeds meer allochtone jongeren in Rotterdam wijzen homoseksualiteit af. Vooral Turkse jongens uit het eerste jaar van het voortgezet onderwijs zijn negatief over homo’s en lesbo’s. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Rotterdamse Jeugdmonitor. De GGD doet sinds 1996 onderzoek naar de lichamelijke en psychische gezondheid van kinderen tot achttien jaar. Uit deze Rotterdamse Jeugdmonitor kwamen in 2002 opmerkelijke cijfers over homo-intolerantie naar boven.

Op de vraag “zouden homo’s of lesbo’s tot je vrienden mogen behoren?,” antwoordde tachtig procent van de Marokkaanse jongens op het voortgezet onderwijs “nee.” Bij de Turkse jongens lag dat percentage op 81. Een groot verschil met de dertig procent bij de Nederlandse jongens. Meisjes reageerden over het algemeen iets milder: respectievelijk 58, 43 en acht procent antwoordde ontkennend.

Uit de nieuwste cijfers van de Jeugdmonitor, die vorige maand werden bekend gemaakt, blijkt dat nóg minder jongeren homo’s en lesbo’s accepteren in hun vriendenkring. Met name Turkse jongens uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs zijn hard in hun oordeel (85% zegt “nee”), evenals Marokkaanse jongens (84%). Ook Marokkaanse meisjes (66%) en Turkse meisjes (79%) zijn een stuk intoleranter geworden.Nederlandse jongens en meisjes staan minder afwijzend tegenover homoseksualiteit. Van de Nederlandse jongens laat vijfentwintig procent weten negatief te staan tegen homoseksualiteit, drie jaar geleden was dat dertig procent. Bij de meisjes is het percentage met één gedaald van acht naar zeven.
De vraag is natuurlijk of deze percentages ook voor de rest van het land en dan met name de grote steden gelden, maar er is geen goede reden om aan te nemen dat de opvattingen daar heel anders zullen zijn.Commentaar:
Re: Rotterdamse allochtone jongeren steeds vijandiger tegenover homoseksualiteit-


Reactie van freshlooking dd. 03 januari 2006
ik heb net een korte relatie achter de rug met een jongen uit tunesie, hij is vader van een dochter van 6 hij zelf is 28 jaar oud.
de enige man in het gezin van 9 zussen, een echt lekker ding wat me opviel en waarom ik de relatie heb gestopt is.
hij leeft een dubbel leven en de moslim vrienden om hem heen ook allemaal, ze houden van sex met jongens maar eigenlijk kunnen zij het voor de moslim gemeenschap niet doen. en zogenaamd geven zij aan hetero moslim mensen te kennen dat ze homosexualiteit afkeuren, ik weet beter heb nog nooit zo met passie met een jongen gevreen, eigenlijk heel vervelend groet JR


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Rotterdamse allochtone jongeren steeds vijandiger tegenover homoseksualiteit

Redaktie, in Algemeen op 07 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media